Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Polikliniek Seksuologie opent haar deuren in ziekenhuis Nij Smellinghe

DRACHTEN Vrouwen uit Drachten en omgeving kunnen binnenkort ook met seksuele problematiek terecht in Nij Smellinghe. Het Drachtster ziekenhuis opent op donderdag 21 augustus namelijk een polikliniek Seksuologie.

 Op de polikliniek kunnen vrouwen langskomen met enkelvoudige seksuologische problemen, zoals pijn bij het vrijen, vaginisme en verschil in verlangen, en met seksuologische klachten als gevolg van een ziekte, handicap of medicijngebruik.

“Vrouwen kunnen tijdens een afspraak op deze polikliniek terecht met al hun klachten op het gebied van seksualiteit”, vertelt gynaecoloog en seksuoloog Esther Nijhuis. “Samen kijken we waar het probleem precies ligt en zoeken we naar een oplossing. Soms is de oplossing heel simpel en praktisch, maar als het nodig is kunnen we ook doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog of bekkenfysiotherapeut in ons ziekenhuis.”

Voordelen zijn dat de zorg vaak binnen het ziekenhuis kan blijven en dat er tijdens de consulten op de polikliniek meer tijd is voor de patiënt dan bij een regulier spreekuur. “Een afspraak duurt dertig minuten voor een nieuwe klacht en twintig minuten voor een herhaalconsult, waardoor we de problemen uitgebreider kunnen bespreken.”

Nijhuis hoopt dat vrouwen met de komst van deze polikliniek in Nij Smellinghe niet langer blijven rondlopen met hun klachten. “Er is hulp. Seksuologische problemen komen veel voor en daar hoeft u niet mee te leren leven. Vaak zijn een paar consulten al genoeg om iets te bereiken. Dus schaam u niet en kom langs!”

Vrouwen die graag een afspraak willen maken op de polikliniek Seksuologie kunnen een verwijzing vragen van hun huisarts. De polikliniek is één keer in de twee weken op donderdagmiddag geopend.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button