Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Politie controleert op mobiel banditisme rondom afsluitdijk

FRYSLÂN – In de strijd tegen mobiel banditisme heeft de politie donderdagmiddag en –avond het verkeer rondom de afsluitdijk gecontroleerd. De politie hield enkele personen aan, schreef tientallen bekeuringen uit en er werden meerdere auto’s in beslag genomen.

Ruim 3200 voertuigen gecontroleerd

Zeven bestuurders moesten een achterstallige boete betalen waarna ze verder konden rijden. Vijf auto’s werden afgevoerd (op deze auto’s werd beslag gelegd door de belastingdienst). Één bestuurder reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en een vrachtwagen was 23% te zwaar beladen. Nadat de chauffeur had afgeladen tot de toegestane hoeveelheid mocht hij verder rijden. Een vrachtwagenbestuurder die de rijtijd had overschreden kreeg een rijverbod. Ook werd er een bestuurder aangehouden voor verboden wapenbezit. Er werd tijdens de controle een mes in zijn auto aangetroffen.

Mobiel banditisme

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor (inter)nationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming, zakkenrollerij, autodiefstal en diefstal uit auto’s. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De internationale samenwerking op het gebied van verkeerscontroles is een volgende bouwsteen in de strijd tegen mobiele inbrekersbendes en dievengildes. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer over de landsgrens naar het buitenland verdwijnen. Juist door intensieve samenwerking en het delen van informatie wil de politie deze bendes een halt toeroepen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button