Buiten regioHoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Politie controleert op visserijwet

PROVINCIE FRYSLÂN – Op zaterdag 30 mei organiseerden de Sportvisserij Fryslân en de Toezichtkring Natuurhandhaving (Fryslân) van de Politie Noord-Nederland een (provinciale) controleactie. Deze zaterdag was de openingsdag van het roofvisseizoen, na een gesloten termijn van twee maanden in verband met de paaiperiode. Er werd met 6 boten en drie auto´s gesurveilleerd in de gehele provincie.

Resultaten
Er zijn 232 sportvissers gecontroleerd en in totaal 2 processen-verbaal uitgeschreven voor o.a. het vissen met levend aas (boete € 370,00) en vissen zonder vispas (boete € 130,00). Verder enkele waarschuwingen voor het voorhanden hebben van een vishengel die klaar voor gebruik was.

Diverse meldingen
Niet alleen op sportvissers werd gelet. Ook andere overtredingen of handelingen in strijd met de milieuwetgevingen werden meegenomen. Zo werden waarschuwingen uitgedeeld voor een loslopende hond in een natuurgebied, te snel varen en surfen in een natuurgebied. Tevens werd door de meldkamer van de politie de hulp ingeroepen van één van de Sportvisserij bootsurveillances bij een omgeslagen zeilboot op het Heegermeer en het lostrekken van een aan lagerwal geraakt schip bij Sneek.

Samenwerking
Deelnemers aan de actie waren de Toezichtkring Natuur Handhaving, waaronder Politie, Controleurs en Boa’s (Buitengewone Opsporings Ambtenaren) van de Sportvisserij, It Fryske Gea, Staats Bosbeheer en de Hengelsport Federatie Groningen Drenthe. Ook nam een ROC studente die stage loopt bij de Sportvisserij Fryslan deel aan de actie. Dit in verband met haar vooropleiding voor de politie. Gezien het aantal gecontroleerde sportvissers en het aantal geconstateerde overtredingen zijn Sportvisserij en Politie tevreden over de gedragingen van de sportvissers op deze eerste dag van het roofvisseizoen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button