112HoofdnieuwsRegionaal

Politie houdt verdachte meerdere bedrijfsinbraken aan in Buitenpost

BUITENPOST – Surveillerende agenten hebben in de vroege zaterdagochtend 12 november in de Kelvinstraat een 26-jarige man uit Kootstertille aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal.

Agenten reden over de Kelvinstraat toen zij een bekende auto zagen staan bij een loods. Ze wisten dat de 26-jarige eigenaar van de auto vaker was aangehouden voor inbraken. Daarom besloten ze even verderop met meerdere collega’s te posten. Toen de verdachte bij de loods vandaan kwam en wegreed controleerden agenten hem.

Een voorbijganger vertelde dat in de Franklinstraat, een paar honderd meter bij de loods vandaan, een steekkar lag met een lasapparaat. Agenten troffen de goederen aan op straat met voet- en rijsporen naar een autobedrijf. Het bleek dat een raam van de loods was vernield. Van binnen uit was de roldeur naar buiten geopend en waren de steekkar, een lasapparaat en een gasfles weggenomen.

De 26-jarige werd aangehouden. Hij gaf toestemming om zijn woning te doorzoeken. Hierbij troffen agenten meerdere goederen aan die vermoedelijk afkomstig zijn van verschillende bedrijfsinbraken. Alle spullen werden in beslag genomen. De politie heeft inmiddels ( zondag) ook een tweede verdachte een 28-jarige inwoner van de gemeente Achtkarspelen aangehouden.De politie gaat verder met het onderzoek.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button