HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Politie verijdelt weer overval in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – De politie heeft met de aanhouding van een 23-jarige man zonder vaste woonplaats een mogelijk op handen zijnde overval verijdeld.

De politie werd dinsdag door de eigenaren van een afhaalrestaurant in Surhuisterveen gebeld. Zij vertelden dat de verdachte, tevens ex- werknemer (bezorger) van het restaurant, een overval zou gaan plegen. Het was de bedoeling dat de maaltijdbezorger dinsdagavond een andere bezorger onder bedreiging van een vuurwapen zou beroven. Het was hier te doen om een portemonnee met de dagopbrengst. Dit verhaal was door weer een andere werknemer aan de eigenaren opgebiecht. Bovendien werd de op handen zijnde overval ook nog eens bevestigd door berichten van de 23-jarige via Whatsapp.

Verhoor

Hierop werd besloten de verdachte op te sporen. Hij werd uiteindelijk in een woning in Surhuisterveen aangetroffen en ingerekend door een arrestatieteam. Bij de verdachte en in de betreffende woning werd geen vuurwapen aangetroffen. De man wordt vandaag gehoord. De politie denkt dat hiermee mogelijk een overval is voorkomen. De verdachte bleek bovendien gesignaleerd te staan voor diverse onherroepelijke en niet-onherroepelijke vonnissen voor een totaal bedrag van zo’n 3500 euro of 60 dagen hechtenis. Ook moest hij nog DNA afstaan in verband met eerdere veroordelingen. De politie voorkwam ook al een mogelijk op handen zijnde overval op een bedrijf in Joure.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button