112HoofdnieuwsRegionaal

Politie zet camerabeelden online van inbraak horeca

SURHUISTERVEEN – Bij de poging om een inbreker op heterdaad aan te houden werd een getuige van de inbraak hard tegen zijn hoofd geslagen en viel door de klap tegen de grond.

Op zondag 10 maart rond 05.00 vond er een inbraak plaats in een horeca gelegenheid aan de Kolk in Surhuisterveen. Met behulp van een stoeptegel werd het raam van de toegangsdeur kapot geslagen. De inbreker ging vervolgens door het kapotte raam naar binnen. De inbraak werd gezien door een getuige. Toen de inbreker weer naar buiten kwam werd hij door de getuige vastgegrepen. De inbreker verzette zich en sloeg de getuige tegen zijn hoofd. Door de klap viel hij tegen de grond en liet hij de inbreker los waarna deze weg kon vluchtten. De inbreker heeft het pand doorzocht maar niets gestolen.

Bewakingscamera’s maakten opnames van de verdachte. Zijn gezicht is hier niet duidelijk op te zien maar wel zijn kleding en signalement. Op de jas van de inbreker zat boven op de linker mouw een opvallend embleem. Op de rug van de jas waren twee tekens aangebracht in de vorm van de letter E.

Het is de tweede keer in korte tijd dat er ingebroken werd in de horecagelegenheid. De eerste inbraak was op woensdag 20 februari omstreeks 22.00 uur. Het politie onderzoek naar de identiteit van de daders heeft tot nu toe niets opgeleverd.

De politie wil graag in contact komen met mensen die deze man denken te (her) kennen of weten waar hij verblijft. Hebt u informatie over de inbraak of de inbreker wacht niet en bel met de politie. Uw informatie kan van belang zijn in dit onderzoek.

De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Foto’s en video: Politie.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button