112HoofdnieuwsRegionaal

Politieheli ingezet voor vermiste man (71) uit Buitenpost

BUITENPOST – De politie is op zoek naar de 71-jarige vermiste Jan Slingerland uit Buitenpost. De man is sinds zaterdag 17.45 uur vermist. Er werd afgelopen nacht al een burgernet-bericht verstuurd, maar de man is nog steeds niet terecht.

Signalement

Het gaat om een 71-jarige blanke man. Hij heeft een slank postuur, grijs krullend haar en draagt een bril met rond montuur. Verder had hij een zwarte jas aan met capuchon, een donkerblauwe jeans en bruine laarzen zonder veters.

Politiehelikopter

De politiehelikopter vloog afgelopen nacht ook al boven Kootstertille, maar zonder resultaat. De zoekactie naar de vermiste man gaat deze zondag verder. De politieheli werd opnieuw ingezet en vloog o.a. boven het Prinses Margrietkanaal tussen Blauwverlaat en Kootstertille. Net na 12.00 uur verdween de helikopter weer.

Rond het middaguur arriveerde er een politieboot die meezoekt op het water. Er zijn meerdere politievoertuigen ter plaatse en ook burgemeester Oebele Brouwer van de gemeente Achtkarspelen is aanwezig. De omgeving is inmiddels afgezet.

 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button