Ondernemend

Pop-upshop opent deuren aan Voorstraat in Kollum

KOLLUM – De Voorstraat in Kollum is tijdelijk een winkel rijker. Tot de kerst vindt het winkelend publiek op nummer 120 een pop-upshop. Vijf webwinkels grepen de kans het pand de decembermaand te vullen. Er is kinderkleding van hoge kwaliteit van Minipop en Mint&Cloud en sfeervolle interieuraccessoires van Van Wini, Studio Jong en Arty Animals. De winkel is tot de kerst elke vrijdag en zaterdag geopend.

Het pand aan de Voorstraat stond vijf jaar leeg. De meeste mensen lopen dan ook in eerste instantie voorbij, waarna ze een paar stappen achteruit doen, om dan vol verbazing te roepen dat er ‘opeens’ een winkeltje zit. De eerste reacties op de pop-upshop zijn ontzettend positief en de vraag of er wordt overwogen ook na de kerst door te gaan, wordt regelmatig gesteld. Toch zijn de winkeliers het daar wel over eens, ze blijven op het web zichtbaar, maar verdwijnen straks weer uit de winkelstraat.

Vijf webshops in één pand

Het initiatief voor de pop-upshop komt van Wini Bergsma (Van Wini) en Jantina en Atsje de Vries (Minipop). Zij kregen de kans om met hun spullen een maand lang het winkelpand aan de Voorstraat te vullen. Omdat er ruimte over was, vroegen ze op sociale media wie mee wilde doen. Dat leverde een aantal leuke reacties op. Ze kozen drie partners: Studio Jong, Arty Animals en Mint&Cloud.

Scandinavische kinderkleding en sfeervolle woonaccessoires Minipop is een webwinkel met Scandinavische kinderkleding van hoge kwaliteit. Het bedrijf is in augustus van dit jaar gestart en stuurt vanuit Kollum pakketjes kleding naar klanten in heel Nederland en inmiddels ook naar het buitenland. In de pop-upshop verkoopt Minipop de

herfst- en wintercollectie tegen aantrekkelijke kortingen. Van Wini is het gloednieuwe bedrijf van Wini Bergsma. Zij specialiseert zich in sfeervolle interieuraccessoires en kerstartikelen: hangers voor in de boom, mooie kaarsen, servies, lampen en kerststerren.

Tijdens kerstmarkt: live muurstickers ontwerpen en maken De tijdelijke winkel is elke vrijdag (09.30-21.00) en zaterdag (09.30-17.00) open. Natuurlijk ook tijdens de kerstmarkt, aanstaande vrijdag (9 dec.). Dan komt partner Studio Jong uit Buitenpost live in de winkel stickers ontwerpen en maken. Bezoekers kunnen muur- of raamstickers naar wens en op maat laten maken en direct mee naar huis nemen.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button