EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Popmuziek en Humor tijdens benefietconcert t.b.v. Voedselbank Kollumerland

KOLLUM – Het benefiet concert van Popkoor Akkoord en de drie mans formatie Gedobr werd zaterdag in de Colle  in Kollum een groot succes. De combinatie van mooie oude en nieuwe popliedjes van het 50 leden tellende gemengde popkoor onder leiding van Sietske Smid en de vrolijke liedjes en sketches van de grapjurken uit Kootstertille pakte heel goed uit. Nadat het koor het publiek had getrakteerd op Rock ‘n Roll maar ook een heel gevoelig lied van Christy Moore: The Voyage, nam Gedobr het over. Deze drie heren brachten hun grootste hits op hun eigen wijze ten gehore wat ook zeer in de smaak viel bij het in grote getale toegestroomde publiek. Al voor aanvang en tijdens de pauze werden er volop loten verkocht voor prijzen die door de plaatselijke middenstand en leden van het koor bijeen werden gebracht, kortom ook dit was een succes veel toeschouwers wonnen mooie prijzen en de loten waren snel uitverkocht.

Na de pauze was het Gedobr die vrolijk doorging met een paar hilarische sketches die het publiek uitermate waardeerde. Voor het tweede optreden van Akkoord was gekozen voor wat moeilijkere nummers met als hoogtepunt Bohemian Rhapsody van Queen dit tot groot genoegen van het publiek. Het optreden werd toepasselijk afgesloten met de Streets of London wat aansloot bij de doelstelling van de avond, geld inzamelen voor de minderbedeelden in de samenleving.

De spanning was te voelen toen voorzitter van het koor, Rein Marinus, de voorzitter van de Voedselbank Kollumerland Rob Kruijt een bedrag van 2015,30 euro kon overhandigen. In zijn dankwoord, die hij kort hield, bedankte Rob iedereen voor het mooie bedrag wat uitstekend van pas komt, daar jammer genoeg steeds meer gezinnen aangewezen zijn op de voedselbank. Na nog een laatste nummer van het koor bleef het nog lang gezellig in de Colle met live muziek van Johan Tiemersma. Langs deze weg willen wij nogmaals alle sponsoren die gul hebben gegeven bedanken.

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button