HoofdnieuwsRegionaal

Praktijkdag Veilig Fietsen in Kollum

KOLLUM – Op donderdag 23 mei 2013 vindt de Praktijkdag Veilig fietsen voor senioren plaats in Kollum. Dit is een ééndaagse cursus voor 65 plussers met informatie over de Veilig Fietsen.

Praktijkdag Veilig Fietsen

Fietsen is in Nederland erg populair. We blijven steeds langer doorfietsen. Maar we worden wel een dagje ouder en ons reactievermogen wordt wat minder snel. Daarnaast wordt het verkeer steeds drukker. Daarom krijgt u op deze Praktijkdag Veilig Fietsen informatie om zo mobiel en veilig mogelijk deel te nemen aan het verkeer.
Hoewel het accent ligt op het gebruik van de elektrische fiets is de dag zeker ook interessant voor senioren die geen e-bike hebben of twijfelen over de aanschaf ervan.
Deze dag wordt georganiseerd door de gemeente Kollumerland c.a. en de gemeente Achtkarspelen in samenwerking met de Fietsersbond en Provincie Fryslân.

Hoe ziet de cursusdag eruit?

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan verkeersregels en de E-bike. Er komen diverse plaatselijke verkeerssituaties aan bod. U krijgt adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties.
Daarna staan de bewegings- en praktijkoefeningen op het programma. Het is daarom de bedoeling dat u met de eigen fiets naar de cursus komt. Op een afgezet parcours oefent u onder professionele begeleiding uw reactiesnelheid, het evenwicht en uw behendigheid in verschillende situaties.
Ook is er een lokale rijwielhandelaar aanwezig die kijkt of de fiets goed is afgesteld. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om verschillende E-bikes uit te proberen.
De dag eindigt met een korte fietstocht door Kollum.
De cursus duurt van 9.00 tot 15.30 uur en wordt rond 12.30 uur onderbroken voor een gezellige lunch.

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button