HoofdnieuwsRegionaal

Presentatie gedichtenbundel Ate Grypstra

BUITENPOST – Donderdag 6 maart is de gedichtenbundel ‘As deldwarreljende jiske’ van Wâlddichter Ate Grypstra gepresenteerd. De bundel bevat 16 gedichten van Ate Grypstra en is ontwikkeld door de gemeente Achtkarspelen. Hiermee sluit hij zijn periode als dorpsdichter af. Suzan Bosch is de nieuwe Wâlddichter van Achtkarspelen.

Ate Grypstra

Ate Grypstra was in de periode 2012-2014 de tweede Wâlddichter in de gemeente Achtkarspelen. Ate Grypstra heeft tijdens zijn periode als dorpsdichter diverse gedichten geschreven en voorgedragen bij bijzondere gelegenheden en evenementen in de gemeente. Bijvoorbeeld voor de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen, bij de welkomstbijeenkomst voor nieuwe inwoners en de start van het project ‘Achtkarspelen 675 jaar’. Alle gedichten zijn ook terug te vinden op www.achtkarspelen.nl.

 

Nieuwe dorpsdichter Suzan Bosch
Suzan Bosch uit Buitenpost is de komende twee jaar Wâlddichter van Achtkarspelen. Suzan Bosch combineert kunst en creativiteit met (sociale) innovatie. Zij schrijft gedichten in het Nederlands en Fries, schept papier en maakt vilt. Als kunstenaar werkt zij graag met allerlei vezels en andere natuurlijke materialen, het liefst op een ontdekkende en spontane manier. De kunst van het laten ontstaan is een belangrijk thema voor haar; ook in haar werk als sociaal innovator zijn spontane verbindingen en verrassende combinaties belangrijk. Suzan wil haar tijd als Wâlddichter gaan benutten om mensen te inspireren tot verwondering over de kracht van (menselijke) natuur.

Culturele en literaire leven stimuleren

Om het culturele en literaire leven in Achtkarspelen te stimuleren, heeft de gemeente sinds 2009 een dorpsdichter. De eerste dorpsdichter was Sytse van der Werf, oud-inwoner van de gemeente Achtkarspelen.

 

 

Foto: Binne-Louw Katsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button