HoofdnieuwsRegionaal

Prijsuitreiking Achtkarspelen 675 jaar

BUITENPOST – Burgemeester Gerben Gerbrandy heeft op vrijdag 1 november de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Achtkarspelenkwis en de Ipadverloting. De prijsuitreiking is een onderdeel van Achtkarspelen 675 jaar. Het jubileumjaar werd vorige week zaterdag afgesloten met een grote historische markt op 26 oktober in het gemeentehuis in Buitenpost.

De gemeente Achtkarspelen bestaat in 2013 675 jaar en vierde dat de hele maand oktober. Tijdens de historische markt konden bezoekers een bon invullen om kans te maken op een iPad. De stichting Oud Achtkarspelen had een Achtkarspelenkwis uitgeschreven voor jong en oud.

De winnaar van de iPad is Annette Cramer uit Buitenpost geworden.
De uitslagen van de Achtkarspelenkwis zijn onderverdeeld in twee categorieën. In de categorie jeugd t/m 12 jaar is de winnaar de bijna 11 jarige Nando de Jong uit Harkema, met 17 vragen goed van de twintig. Hij won een boekenbon ter waarde van € 20.
In de categorie ouderen vanaf 13 jaar zijn er drie prijswinnaars uitgerold. Mw. A. Krompkamp uit Buitenpost, Dhr. H. Kooistra uit Harkema en Dhr. B. van der Kooi uit Zwagerbosch. Onder de prijswinnaars werden een dinerbon voor twee personen, een cadeaupakket va Op ‘e Stal uit Buitenpost of het boek Achtkarspelen van Simon Hoeksma verloot.

Als onderdeel van Achtkarspelen 675 jaar zijn er drie nieuwe fietstochten ontwikkeld langs rijksmonumenten, kunstwerken en overig cultureel erfgoed door Noordoost, Noordwest en Zuid Achtkarspelen. Ook is er samen met de Stichting Openbare Bibliotheken Noordoost Fryslân en stichting Oud Achtkarspelen een programma opgesteld. Onder andere een expositie van schilderijen over Achtkarspelen in het gemeentehuis en in de bibliotheken in Buitenpost en Surhuisterveen, fietstochten langs rijksmonumenten, overig cultureel erfgoed en kunstwerken in Achtkarspelen, activiteiten op basisscholen en de Achtkarspelenquiz.

Foto Binne-Louw Katsma

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button