HoofdnieuwsRegionaal

Prijswinnaars informatieavond Energiek Wonen

WESTERGEEST – Op maandag 28 oktober 2013 werd de tweede informatieavond ‘Energiek Wonen’ voor de inwoners van gemeente Kollumerland c.a. georganiseerd. Tijdens de avond werd bekend gemaakt dat vanaf 1 november 2013 de provinciale energiepremie start voor woningeigenaren. Onder de aanwezigen werden prijzen verloot, waarmee de winnaars energie kunnen besparen. 

Wethouder Lieuwe Bijleveld opende de tweede informatieavond in Multifunctioneel Centrum De Tredder in Westergeest. Tijdens zijn inleiding informeerde de wethouder de aanwezigen over de ‘Friese Energiepremie’ voor woningeneigenaren. Vanaf 1 november 2013 kunnen particuliere huizenbezitters subsidie aanvragen tot maximaal 2.400 euro, voor het energiezuiniger maken van hun woning.  Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de subsidieregeling uit voor de provincie Fryslân.

Deskundige Charlie Kock vertelde hoe het comfort van een woning verbeterd kan worden. Waarna de heer Van den Poll uit Kollum vertelde over zijn energiezuinige woning. Hij was winnaar van de ‘Verkiezing Energiekste Woning Kollumerland 2011-2012’. Familie Van den Poll heeft bij de bouw van de woning gekozen voor extra isolatie, een warmtepomp, een warmte terugwinunit die het water voor het douchen opwarmt, een zonneboiler en zonnepanelen. Hierdoor heeft de woning geen gasaansluiting nodig.

Na het informatieve deel van de avond, lieten aanwezigen zich informeren door het E-Team Kollumerland. Woningeigenaren kunnen bij het E-Team Kollumerland terecht voor advies, isolatie en technische installaties. 

Prijswinnaars

Tijdens de informatiemarkt werd onder de aanwezigen prijzen verloot. Winnaar:

  1. Maatwerkadvies energiebesparing, mevrouw E. Plutschouw uit Kollum;
  2. Slimme thermostaat, de heer J. Walda uit Kollumerpomp;
  3. Wattcher (energieverbruiksmeter), de heer H. Rekker uit Kollum;
  4. Standby Killer,  de heer. F. Kamminga uit Triemen;
  5. Vijf spaarlampen, de heer J. Van der Heide uit Kollum, de heer A. de Jong uit Westergeest, de heer J. de Hoop uit Buitenpost, mevrouw G. de Haan uit Triemen en de heer W. Eekhof uit Westergeest.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button