HoofdnieuwsRegionaalSport

Primeur: Concours Hippique Buitenpost overdekt tribunes

BUITENPOST – Een primeur voor Concours Hippique Buitenpost: voor het eerst in haar ruim 60-jarig bestaan zullen de publieke tribunes op het concoursterrein worden overdekt. Voorzitter Tiemen Dolfijn is erg blij met deze ontwikkeling: “Onze bezoekers zijn ons bestaansrecht en daar waar mogelijk willen we het onze bezoekers zo aangenaam mogelijk maken, zodat zij een fantastische dag beleven.

Natuurlijk is een gevarieerde programmering met mooie kampioenschappen het belangrijkste, maar ook een goede zitplek hoort daar bij. De vele echte liefhebbers van ons concours zijn er natuurlijk altijd, weer of geen weer. Maar er zijn ook mensen die op het laatste moment beslissen of ze wel of niet naar het concours komen en die dit laten afhangen van het weer. Op een dag zoals vorig jaar, met veel regen, zien wij dat natuurlijk terug in de bezoekersaantallen. En dat vinden wij jammer: wij willen graag meer onafhankelijk van het weer zijn. De tribunes bieden overigens niet alleen bescherming tegen de regen maar ook tegen een felle zon, op een warme dag. We zijn er ontzettend trots op dat we in een tijd waarin veel evenementen amper het hoofd boven water kunnen houden, ook dit jaar weer in staat zijn om een prachtig concours te organiseren”.

Concours Hippique Buitenpost is, met ieder jaar duizenden bezoekers, een van de mooiste eendaagse openlucht paardensport evenementen van Nederland en een paardenconcours op nationaal niveau. Tijdens het concours neemt het Friese paard, in traditionele aanspanning voor de Friese Sjees, een ontzettend belangrijke plaats in. “Het is mede de rol van onze stichting het Friese paard in al haar uitingen – en daarmee het Fries cultureel erfgoed –te bevorderen. Ter promotie van onze regio maar ook vooral ter bevordering van de leefbaarheid van onze regio. Bovendien een evenement dat ons dorp Buitenpost ieder jaar weer goed op de kaart zet” aldus voorzitter Tiemen Dolfijn.

Met 50% Vroegboekkorting hoog en droog zitten
In de maanden mei en juni kunt u via de site www.chbuitenpost.nl met een vroegboekkorting van 50% entreekaarten bestellen voor € 5,00 per stuk. Kinderen tot en met 14 jaar hebben gratis toegang! Nu extra aantrekkelijk omdat u op de overdekte tribunes natuurlijk altijd “hoog en droog” zit!


Dus…..noteer woensdag 6 augustus in uw agenda: Concours Hippique Buitenpost
Locatie:         Mejontsmaterrein
Aanvang:      09.00 uur non-stop tot 18.00 uur
Kijk voor alle informatie op www.chbuitenpost.nl

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button