Regionaal

Prins Friso

Vreselijk wat prins Friso overkwam vorig jaar februari. Toèn was het eigenlijke afscheid en niet gisteren. De leegte was vorig jaar meer voelbaar voor zijn gezin en familie dan in de tijd die nu volgt. Veel verdriet om wat voorbij is en wat nu zo definitief wordt afgesloten. Wel is er bij de Koninklijke familie ook de hoop op een weerzien. Niemand weet precies hoe dat zal zijn, maar dat het komt weten ook zij en dat is een troost.

De Telegraaf laat foto’s zien en al wilde ik ze eigenlijk niet bekijken, toch zag ik die. Het verdriet dat ook mensen overkomt die meer aanzien hebben en om het geld niks hoeven te laten. Of je het wilt of niet, het maakt wel indruk op je.

Het leven gaat verder en voor hen zal dat eerst onwennig zijn. Voor de kinderen is het waarschijnlijk na de begrafenis voorbij en ze gaan straks naar school, naar de volgende klas met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Later in hun leven gaan ze pas helder beseffen wie en wat hun vader was. Het verdriet om dit vroege afscheid blijft altijd ook al word je zelf oud en grijs. Ze zullen dan ook beter gaan beseffen wie hun vader was en dat hij blij met hen was. Hoeveel mensen lopen hier op deze aardbol rond die nooit zullen weten wie hun vader was. Dat lijkt me ook een heel groot gemis.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button