HoofdnieuwsRegionaalSport

Profronde Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Staat de Profronde van Surhuisterveen normaliter de tweede dinsdag na de Tour de France op de wielerkalender, de komende editie start al binnen twee etmalen na  aankomst van de Tourvedetten op de Champs-Élysées. “En daar zijn we bijzonder content mee, je zit dan vlak na afloop van de Tour en dat geeft zeker voordelen”, zegt Albert Helfrich, voorzitter van de Stichting Wielercomité Surhuisterveen.

De eerste dinsdag na de Tour kwam vrij omdat de organisatie van het criterium van Stiphout de zaken financieel niet rond kreeg. “Erg jammer, want Stiphout was een topcriterium”, zegt Helfrich. “Toen het afhaken van Stiphout definitief was hebben wij een verzoek richting de KNWU gedaan om op die datum te mogen rijden.”

Deze week kreeg de Feanster organisatie de schriftelijke bevestiging van de Commissie Wegsport van de KNWU dat hun verzoek was ingewilligd.

Surhuisterveen wordt nu na Boxmeer (traditioneel op maandag) het tweede ‘Na Tour-criterium’. “Hoe dichter op de Tour, des te meer voordelen”, weet Albert Helfrich. “De UCI World Tour-renners krijgen van de ploegleiding de eerste week vaak vrij baan. Ze willen meteen na de Ronde van Frankrijk nog wel een aantal criteriums rijden, maar daarna willen ze, met name de buitenlandse renners, ook graag naar huis. En in de eerste week is het in combinatie met andere organisatoren gemakkelijker renners te contracteren. Waarbij komt dat je in die week geen concurrentie hebt van de Ronde van Polen en de Ronde van Denemarken, die beide in de tweede week na de Ronde van Frankrijk van start gaan.”

 

Wielercomité Surhuisterveen is tevens in gesprek met de KNWU om het NK Veldrijden na 2016 naar Surhuisterveen te halen. Bestuurslid Andries Nieuwenhuis, verantwoordelijk voor de wielerzaken, bevestigd dat er gesprekken zijn: “Deze bevinden zich in een oriënterende fase. In 2016 wordt het NK in Hellendoorn gehouden en voor de jaren daarna is er nog geen nieuwe organisatie aangewezen.”

 

De 34e Profronde van Surhuisterveen wordt nu verreden op dinsdag 28 juli 2015. De 10e Pieter Weening Classic toertocht verschuift naar zaterdag 25 juli. De 21e Internationale Centrumcross van Surhuisterveen wordt verreden op zaterdag 2 januari 2016. Dat laatste maakte de UCI vrijdag jl. in het Tsjechische Tabor bekend, waar de internationale kalender voor het seizoen 2015-2016 werd gepresenteerd.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button