EvenementenHoofdnieuwsRegionaal

Programma Rubberbootmissie Kollum 2015

KOLLUM – Aanstaande zaterdag worden vanaf 16:30 uur (eerder mag natuurlijk ook) de deelnemers in het centrum van Kollum (ten hoogte van de brug) verwacht waar de opblaasbare objecten door Luinstra Fietsen van lucht voorzien worden. Hierna vertrekken we in parade richting het Kollumer Kanaal (aanlegsteiger Molenhoek) voor de start, die rond de klok van 17.15 uur plaatsvindt.

Vervolgens varen we een twee kilometer lange route vanaf het kanaal naar en door het historische centrum van Kollum. Zie voor een impressie van de route de video die op onze Facebookpagina te vinden is http://www.facebook.com/rubberbootmissiekollum

Wat gebeurt er op de route onderweg? Het is al een feestje op zich om met zoveel vrolijke mensen op het water te zijn! Maar om er een echte party van te maken, zal mister Ter Land ter Zee en in de Lucht Johan Vlemmix de missie voorzien van zijn bekende humoristische commentaar. Een party-DJ neemt ook genoeg decibels en muzikale knallers mee, kortom het wordt twee kilometer lang feest!

Ter hoogte van Meckama (nieuwe wandelpad aan de waterkant) begint om 17.30 uur het piratenkoar de Smokkelaars fan de Skans alvast met hun optreden (dus liefhebbers van Shanty be there!)  en verwelkomt vervolgens de missie wanneer deze langskomen. Leuk te noemen is dat zij vervolgens op een eigen vlot stappen en een stukje richting de finish meevaren.

Al eerder aangekondigd is de wedstrijd voor het ‘mooiste geheel’. Hoe gekker hoe mooier. Dus trek alles uit de kast en overtuig onderweg de jury (mevr. Dorrie Hilboezen en wethouder dhr. Paul. Maasbommel), dat jij/jullie recht hebben op één van de drie geldprijzen (€75,00, € 50,00 en € 25,00). Deze prijzen zijn beschikbaar gesteld door Wet and Wild en de prijswinnaars worden dezelfde avond op het podium bekendgemaakt.

Een feest kan niet ineens afgelopen zijn. Als afterparty van de Rubberbootmissie is er door Wet and Wild een groot horecaplein in het centrum van Kollum georganiseerd. Op dit horecaplein o.a. twee muziekpodiums, good food and cold drinks! Met andere woorden, dit festijn kan en mag niet gemist worden!

Even een paar tips voor de bezoekers aan Missie Rubberboot Kollum 2015! Een mooi uitzicht en Kodak momentjes op de missie is bij aanvang van de missie op de Voorstraat en bij de start aan de Molenhoek en vervolgens onderweg in deze volgorde: De bruggen over het kanaal (Hesseweg en Willem Loreweg), Jachthaven, groenstrook aan de Rijdstraat, brug over de rondweg, het nieuwe wandelpad achter Meckama langs en de Oosterdieps- en Westerdiepswal.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button