Regionaal

Programmeren en coderen op de basisschool groot succes

DOKKUM/KOLLUM – Veertig basisscholen in Kabelnoord-werkgebied hebben zich via stichting CodeUur door Kabelnoord laten adopteren. Met de adoptie kunnen scholen programmeerlessen in hun lespakket integreren. De scholen zijn voortvarend aan de slag gegaan. Sommige zelfstandig, andere met hulp van leerlingen van ROC Friese Poort.

Vanaf dit schooljaar is het ook mogelijk voor scholen van voortgezet onderwijs uit Kabelnoordgebied om zich aan te melden voor een adoptie via Kabelnoord. Brugklassen komen in aanmerking voor een lespakket. Het Lauwers College uit Kollum is als eerste gestart en het CodeUur-lespakket is daar enthousiast ontvangen.

Wereldrecord coderen in de klas op 14 oktober
Op 14 oktober a.s. vindt de wereldrecordpoging ‘Programmeren in de klas plaats’. Op deze dag proberen Nederlandse scholen een wereldrecord te vestigen door met 10.000 leerlingen tegelijkertijd te programmeren. Er doen al enkele scholen uit de regio mee. Opgeven en meer informatie kan via www.codeuur.nl/wereldrecord. Kabelnoord stuurt deze dag drie gastdocenten het veld in die op scholen gaan helpen bij het vestigen van het wereldrecord.

Ondertussen kijkt Kabelnoord of zij in de regio nog meer aandacht kan vragen voor programmeren en coderen. Een mogelijkheid hiertoe bieden zogeheten Coderdojo’s, waarbij kinderen samenkomen om samen te stoeien met bits & bytes. Coderdojo’s vinden overal in Nederland plaats en het doel van Kabelnoord is, om in samenwerking met bibliotheken, ook in Kabelnoordgebied Coderdojo’s te faciliteren.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button