Sport

Puntverlies Harkemase Boys bij SVZW

WIERDEN – In de lastige uitwedstrijd tegen SVZW heeft Harkemase Boys twee punten verspeeld. Het werd 1-1 in Wierden. De thuisploeg kwam via Ruud ter Heide vroeg op voorsprong. De beginfase van de tweede helft was voor Harkemase Boys en de gelijkmaker van Gersinio Constansia was verdiend. Daarna ging het niveau van de wedstrijd weer omlaag. De beste kansen in het laatste halfuur waren voor SVZW, maar het gelijkspel was terecht.

Harkemase Boys keek al vroeg tegen een achterstand aan. Ruud ter Heide tikte van dichtbij al na acht minuten een voorzet van Machiel van Keulen in het doel. Het duurde even voordat Harkemase Boys beter in de wedstrijd kwam, maar uiteindelijk kwamen de kansen toch. Na een snel genomen vrije trap door Robin Huisman de Jong had Joram Smits ruimte op rechts. Hij zette voor op Henny Bouius, maar zijn poging ging rakelings naast. Na een halfuur kreeg Smits zelf nog een grotere kans na een slim balletje van Musliu. Smits schoot recht op doelman Achterhoek, die daarmee zijn ploeg op voorsprong hield. Kort voor rust kreeg SVZW nog een grote kans om de voorsprong uit te bouwen. Een uittrap van Jansema met wind tegen kwam niet ver en met wat geluk kreeg Maarten Jansen de bal mee. Van dichtbij schoot hij hard op de lat.

In de eerste fase na rust was Harkemase Boys, nu met Constansia in de spits, heer en meester. De kansen stapelden zich op en het was wachten op de gelijkmaker. Eerst was Constansia zelf dichtbij, nadat SVZW niet goed uitverdedigde. De poging van de invaller werd van de lijn gehaald. Even later beging Wensing, met geel op zak, een harde overtreding op Constansia. Wensing mocht blijven staan. De vrije trap leverde wel bijna een doelpunt op, maar Huisman de Jong raakte de lat. Vervolgens waren ook Renken (naast via een SVZW’er), Bouius (paal) en opnieuw Constansia (zachte inzet) net niet trefzeker. Na een kwartier spelen viel de gelijkmaker toch. Constansia kopte vrij binnen uit een hoekschop van Schokker.

Na de 1-1 hoopte het meegereisde publiek (de Harkiten deden qua toeschouwersaantal niet onder voor de thuisclub) op een vervolg, maar de storm van Harkemase Boys ging liggen. Er kwam wel ruimte, maar dat speelde Harkemase Boys nooit goed uit, waardoor grote kansen voor de bezoekers in het laatste halfuur uitbleven. De thuisclub was nog wel twee keer dichtbij. Bij de eerste poging (van Cenk Uguz) greep Raymond Bolt goed in en kort daarna kopte Maurice Bartelds van dichtbij net naast. SVZW had nog zomaar de drie punten in Wierden kunnen houden, maar dat was niet verdiend geweest. Een punt ging mee naar Harkema.

Harkemase Boys-trainer Jan Vlap kon ook leven met het gelijkspel: “Absoluut. We willen altijd winnen en we schieten hier niet heel veel mee op, maar het was wel terecht. De tweede helft was best aardig en na die 1-1 hoopten we natuurlijk nog op de 1-2, maar SVZW is een heel goede ploeg.” De Harkiten zien koploper DVS’33 wel uitlopen. De ploeg uit Ermelo heeft inmiddels twee punten meer en ook nog een wedstrijd tegoed. Harkemase Boys heeft het dus niet meer in eigen hand.

De volgende competitiewedstrijd voor Harkemase Boys is pas op 6 april. Die dag, Paasmaandag, spelen de Harkiten opnieuw thuis tegen Drachtster Boys. De derby begint om 14:30 uur op De Bosk.

Scoreverloop: 9. Ruud ter Heide 1-0, 62. Gersinio Constansia 1-1

Opstelling SVZW: Michiel Achterhoek, Machiel van Keulen, Michael Wensing, Jordi Holtkamp, Mirko Zwiers, Cenk Uguz, Maurice Bartelds, Jordi van Ek (62/Bas Woesthuis), Nigel Michels, Ruud ter Heide (69/Kevin Aman), Maarten Jansen

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Robin Huisman de Jong, Adams Sarkodie, Raymond Bolt, Henny Bouius, Oebele Schokker, Joram Smits (77/Johnsen Bacuna), Heine Uuldriks (46/Gersinio Constansia), Arton Musliu (65/Martijn Dijk)