HoofdnieuwsRegionaal

PvdA en CU trakteren raad Kollumerland op taart

KOLLUM – Dankzij de inspanningen van ondermeer de PvdA en  de ChristenUnie in Kollumerland ca hoeft de gemeente een verwachte BTW rekening van ongeveer € 50.000 niet te betalen. Het Rijk wilde die BTW heffen over alle diensten die de gemeenten in Noordoost Fryslân voor elkaar uitvoeren, maar is daarop terug gekomen. Reden voor een feestje en daarom trakteren de PvdA en de ChristenUnie vanavond op taart tijdens de raadsvergadering van de gemeente Kollumerland ca.

‘Heel tevree zonder BTW’ staat op de taart. ‘We schrokken nogal van het bericht dat de gemeente over samenwerking  met de DDF gemeenten BTW moest gaan betalen. We hebben ons daar nogal over opgewonden,’zegt fractievoorzitter Sjoerd Keizer van de PvdA. ‘Het gaat om een flink bedrag dat we wel beter kunnen gebruiken’.  ‘Het lijkt erop alsof het Rijk samenwerking van de gemeenten afstraft. Dat kan toch niet de bedoeling zijn’, vult Margreet van der Molen (ChristenUnie) aan.

Beide partijen schreven vorig jaar hun vertegenwoordigers in de Tweede Kamer aan. Carola Schouten van de ChristenUnie stelde vervolgens vragen aan minister Plasterk (BZK) en Wiebes (Financien). Die antwoordden vorige maand dat ze de gemeenten van de BTW plicht over de samenwerking vrij zullen stellen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button