HoofdnieuwsRegionaal

PvdA Fryslân geniet van Kollumerland

KOLLUM – Op uitnodiging van de lokale PvdA fractie brachten de bewindspersonen van PvdA Fryslân een werkbezoek aan Kollumerland. Dit werkbezoek stond volledig in het teken van recreatie en toerisme.

Maandelijks brengt PvdA Fryslân een bezoek aan een gemeente. Daarbij verzorgt de lokale afdeling het programma. Onder andere op deze manier kunnen de volksvertegenwoordigers kennis maken met de lokale bedrijven en organisaties die zij mede ook vertegenwoordigen. Bij het bezoek aan Kollumerland waren Jacques Monasch (Tweede Kamerlid), de PvdA Statenfractie, wethouder Paul Maasbommel en lokale raadsleden Sjoerd Keizer en Kevin Merkus aanwezig.

De groep verzamelde bij Camping ‘It Dreamlân’ in Kollumerpomp. Burgemeester Bilker heette de bewindspersonen welkom en gaf tegelijkertijd duidelijk aan wat er speelt op het gebied van de herindeling in Noordoost Friesland. Ook gaf hij aandachtspunten op het gebied van de infrastructuur aan ze mee. Vervolgens vertelden eigenaren Robert en Minke op enthousiaste wijze wat hun heeft gedreven om een duurzame en natuurlijkvriendelijke camping op te zetten, hoe ze dit op succesvolle wijze drijven en onlangs de camping hebben uitgebreid. Veel gasten komen hier voor de rust en natuur en kunnen perfect onthaasten. De digitale infrastructuur kan wel beter.

Aansluitend hierop trokken de politici naar het gemeentehuis in Kollum, waar Fokko Eijbergen en Elizabeth Pilat namens de Stichting Regio Marketing en Toerisme (RMT) uitleg gaven hoe deze organisatie ondernemers en toeristen bij elkaar brengt. Een mooi voorbeeld zijn de bloggers die uit heel Nederland naar het Lauwersmeergebied zijn gehaald. Uit al de drive en ondernemerschap van Fokko en Elizabeth bleek duidelijk dat RMT in feite al verder is dan het overkoepelende ‘Merk Fryslân’. De lokale afdeling wou daarom ook heel bewust dat de Statenfractie kennis met ze maakte.

Onder leiding van wethouder Jelle Boerema (VVD) werd tot slot op een boot van Harry Jansma een rondvaart door Kollum Watersportdorp gemaakt. Daarbij kon het terrein van de Drakenbootrace natuurlijk niet gemist worden. Bij de Trekweg aangekomen had de lokale fractie de gelegenheid om nogmaals aan de Statenfractie te benadrukken dat een ‘knip’ zeer vervelend voor de inwoners van Kollumerland zou zijn. De PvdA Statenfractie heeft hiervoor eerder al in de Statenvergadering aandacht voor gevraagd.

De vorige ‘PvdA foar Fryslân’ (2015) stond volledig in het teken van onderwijs. De PvdA Kollumerland is blij dat het deze keer veel moois van de lokale recreatie en toerisme aan de bezoekers heeft kunnen laten zien.

 

 

Foto’s Jelke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button