HoofdnieuwsRegionaal

PvdA Fryslân zet mantelzorgers in het zonnetje

DE WESTEREEN – Zaterdag 14 februari zijn de PvdA-afdelingen uit Noardeast Fryslân volop in actie in de Westereen. Samen met Henni van Asten (PvdA-lijsttrekkers voor het Wetterskip), Marco Keizer (kandidaat-Statenlid) en Lutz Jacobi (Tweede Kamerlid) voerden zij zoals ieder jaar campagne op Valentijnsdag. Een dag die vanwege de rode roos precies bij de partij past. Ook zet PvdA Fryslân de mantelzorgers in het zonnetje.

Rond 10.00 uur begon een grote groep leden van PvdA Dantumadiel, Dongeradeel en Kollumerland met het inmiddels gebruikelijke ‘van deur tot deur’, waarbij ze aanbelden bij de inwoners van de Westereen. Daarbij boden ze de mensen een roos aan stelden ze  vragen over de leefbaarheid in het dorp. Deze keer bezochten ze de wijken rondom Esdoorn en de ijsbaan en de wijken tussen de Industrieweg en het winkelcentrum. De meeste van de inwoners waren blij verrast en stelden de aandacht zeer op prijs.

De groep ging tot ongeveer 12.30 door, maar vanaf ongeveer 11.00 gingen Marco Keizer, Lutz Jacobi en Remy Theunissen (gemeenteraadslid PvdA Dantumadiel) in gesprek met Doarpsbelang de Westereen. Vanwege zijn kandidatuur als Statenlid uit Noardeast Fryslân wil Marco Keizer zich namelijk een beeld vormen van de zaken die er spelen en leven in de dorpen buiten zijn eigen gemeente, Kollumerland. Dit was een vruchtbaar gesprek waarin het Doarpsbelang alle ruimte kreeg. Wat in de Westereen vooral speelt zijn het in stand houden van de voorzieningen van de sportvelden, het bevorderen van recreatie en toerisme en dat Brugchelenkamp opgewaardeerd wordt als zorgcentrum.

Omdat het Valentijnsdag is wil PvdA Fryslân deze dag aangrijpen om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. De partij heeft daarom kennissen, vrienden en familie van mantelzorgers opgeroepen om hardwerkende mantelzorgers door te geven. Hier zijn zeer veel reacties op geweest, maar veruit de meeste reacties kwamen uit Noardeast Fryslân. Vanmiddag gaat PvdA Fryslân in verschillende teams met een bos bloemen bij bijna 50 mantelzorgers langs om ze vooral te bedanken voor hun harde en liefdevolle werk en daarnaast naar ze te luisteren. Onder andere Henni van Asten, en ook Marco Keizer en Lutz Jacobi vormen een team.

 

Sjoerd Keizer

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button