HoofdnieuwsRegionaal

Pvda: Kansen voor de regio, kansen voor Achtkarspelen

BUITENPOST – Bedrijven, instellingen, de overheid en de politiek  moeten samenwerken om problemen van de regio Noordoost Friesland en van Achtkarspelen te lijf te gaan. Kansen liggen er wel en die moeten goed benut worden. De trein van Groningen en van Leeuwarden gaat naar Buitenpost.

Op maandagmiddag 20 januari startte PvdA Achtkarspelen haar verkiezingscampagne bij het station in Buitenpost met als motto: Achtkarspelen op de rails. Een met posters beplakt “treinstel” trok meteen de aandacht van de reizigers. Tweede Kamerlid Lutz Jacobi deelde rode rozen uit.

Maandagavond ging Lutz Jacobi in gesprek met Henk Everts van Innovatiehuis Lauwersdelta, Rinze Fokkema van het Nordwin College en Jouke van der Zee van de PvdA Statenfratie. Het Innovatie huis heeft zich te doel gesteld om over drie jaar 100 nieuwe werkplekken te creëren in deze omgeving door mensen te begeleiden richting nieuw werk, nieuwe producten, nieuwe initiatieven. Het Nordwin College streeft naar minder vroegtijdig schoolverlaters, meer opleiden in bedrijven zelf door werkervaringsplaatsen, intensiever samenwerken tussen de docenten en het bedrijfsleven zodat de opleidingen beter afgestemd worden op werk. Én vooral op het werk dat behoefte heeft aan arbeidskrachten.

Jouke van der Zee, PvdA Statenlid, noemde het project “Wurkje foar Fryslân”van de provincie waaruit kredieten verleend worden aan bedrijven die jongeren in dienst nemen. Alle drie sprekers wilden een faciliterende overheid, waarmee een vertrouwensrelatie is en die flexibel kan omgaan met de regelgeving

De troubadours Michiel en Pieter Veenstra zorgden voor muzikale omlijsting van de avond die door ruim vijftig personen bijgewoond werd. Na de pauze ondervroeg Lutz Jacobi Gerda Postma, Theun Nicolai, Jaap Braams en Aafke Postma over het PvdA verkiezingsprogramma “Linksom, mei elkoar, foar elkoar” dat ’s middags gepresenteerd was.

Lutz Jacobi en lijsttrekker Gerda Postma in gesprek over het verkiezingsprogramma. Verder op de foto vlnr. Theun Nicolai, Jaap Braams, Aafke Postma.

Foto: Pvda Achtkarspelen

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button