HoofdnieuwsRegionaal

Pvda Kollumerland druk met campagne voeren

KOLLUM – Al vanaf 25 januari voert de Partij van de Arbeid in Kollumerland een stevige campagne. In de afgelopen periode heeft zij alle dorpen in de gemeente aangedaan, waarvan een aantal zelfs meerdere keren. De leden van de PvdA Kollumerland hebben daarbij meer dan duizend inwoners gesproken over wat zij van de gemeente, hun dorp en hun straat vinden en welke richting zij op willen na de gemeenteraadsverkiezingen.

Ook het afgelopen weekend stond voor de PvdA in het teken van campagnevoeren. Voor de tweede maal in korte tijd ging zij ’s ochtends in Kollum van deur tot deur met een roos.  ’s Middags was de PvdA aanwezig op de verkiezingsmarkt (ook in Kollum) en ’s avonds vertegenwoordigden Kevin Merkus (nr. 4 , 22 jaar) en Marco Keizer (nr. 5, 24 jaar) de partij bij het jongerendebat in het jongerencentrum van Kollum. Dit bleek een vruchtbaar debat waar zij onder andere pleitten voor goed werk en betaalbare (huur)woningen voor jongeren.

Zondagavond stond in het teken van ‘het Rode Noorden’. Na het succes bij de landelijke verkiezingen van 2012 werd deze avond voor de tweede keer voor de leden van de PvdA van Friesland, Groningen en Drenthe in ‘de Lawei’ (Drachten) georganiseerd. Hierbij waren twee staatssecretarissen, meerdere Tweede Kamerleden en vele sociaaldemocratische bestuurders aanwezig. Ook Paul Maasbommel (wethouder en lijsstrekker voor de PvdA Kollumerland) kwam hierbij aan het woord. Aan hem viel de eer te beurt om voor alle aanwezige noordelijke leden over de veranderingen op het gebied van de zorg te spreken.

Dit is ook een onderwerp waarvan de PvdA Kollumerland aan de deur merkt dat mensen zich hier zorgen over maken. Dit is begrijpelijk, want de gemeente krijgt er veel taken bij en er gaat nogal wat veranderen. Vaak blijkt dat deze zorgen voornamelijk voortkomen uit onduidelijkheid. De PvdA kreeg gelukkig aan de deur ook vaak de gelegenheid om duidelijk te maken dat, door de zorg bij de gemeenten onder te brengen, de zorg dichter bij mensen wordt gebracht en niet ergens vanuit een grote bureaucratische instelling wordt georganiseerd. Bij de uitvoering van deze nieuwe taken is de PvdA dé partij bij uitstek om er voor te zorgen dat ‘de mens’ centraal blijft staan in de zorg en er niet alleen op cijfers en geld wordt gestuurd. Als enige progressieve partij is zij in staat om voor een warm en sociaal beleid te zorgen. Paul Maasbommel heeft dit ook afgelopen zondag in ‘de Lawei’ nog eens sterk benadrukt.

 

Dat het bijna 19 maart is betekent niet dat de PvdA gestopt is met campagnevoeren. Zo was Jikke Cuperus (nr. 3) maandagochtend in verzorgingstehuis Meckama in Kollum om ook de oudere inwoners van Kollumerland een roos aan te bieden en een hart on der de riem te steken. Andere leden waren in de dorpen te vinden om te flyeren en het gesprek met mensen aan te gaan. Ook op dinsdag en woensdag blijft de PvdA dit doen. Zij doet daarbij wat ze al vrijwel het hele jaar doet: de inwoners van Kollumerland in de eerste plaats op te roepen om te gaan stemmen en in de tweede plaats te kiezen voor een sociaal beleid in de gemeente. Want dat is wat de inwoners van Kollumerland nu, meer dan ooit, kunnen gebruiken.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button