HoofdnieuwsRegionaal

PvdA Kollumerland gaat met inwoners in gesprek over ‘Wonen’

KOLLUM – Op vrijdagavond 12 februari 2016 organiseert PvdA Kollumerland vanaf 20.00 uur een thema-avond over ‘Wonen’ in de Colle (Kollum). Het betreft een openbare avond, waarbij iedereen van harte welkom is.

De partij heeft een aantal interessante sprekers uitgenodigd, die zich dagelijks bezig houden met dit onderwerp. Jeannette Dekker (directeur-bestuurder Thús wonen) verteld over de woningcorporatie, het nieuwe Woonakkoord en de communicatie naar de huurders. Frank van den Broek (algemeen directeur Huurdersvereniging ‘De Bewonersraad Friesland’) gaat in op de rol en positie van deze bewonersraad, die ruim 28.000 leden vertegenwoordigd. Wethouder Jan Benedictus (FNP) bespreekt de huidige stand van de woningmarkt in de regio en gaat in op gemeentelijke erfpacht. Ook Tweede Kamerlid Jacques Monasch (PvdA) is aanwezig, lange tijd woordvoerder op het gebied van wonen en nauw betrokken geweest bij de nieuwe Woningwet.

Daarnaast wil de lokale PvdA graag met inwoners in gesprek over hoe zij hun huidige woonsituatie beleven, wat er goed gaat en wat er beter kan. Er is daarbij voldoende ruimte voor vragen en input. Fractievoorzitter Sjoerd Keizer: “Als lokale fractie is het essentieel je door burgers te laten voeden met informatie en tegelijkertijd te laten weten wat je in het gemeentehuis doet. Eerder hebben we bewoners aan de deur opgezocht, nu nodigen we ze uit. Zo blijven we goed geïnformeerd over wat er speelt.”.

De avond past in de geïntensiveerde samenwerking van de PvdA-afdelingen in DDFK-verband, onder de naam ‘Samen in Noordoost’ (SIN). Overigens zal er ook een ambtenaar van de gemeente Kollumerland aanwezig zijn, met informatie over beschikbare bouwkavels en gemeentelijke erfpacht.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button