HoofdnieuwsRegionaal

Pvda Kollumerland vraagt aandacht voor het kinderpardon

KOLLUM – Donderdagavond 8 mei 2014 heeft de Partij van de Arbeid Kollumerland aan burgemeester Bearn Bilker gevraagd of hij het initiatief van burgemeester Ostendorp van de gemeente Bunnik steunt. Dit initiatief houdt in dat meer kinderen in aanmerking komen voor het kinderpardon.

In 2012 is het kinderpardon ingevoerd. Kinderen van asielzoekers die langer dan vijf jaar in Nederland wonen en hier intussen zijn geworteld komen hiervoor in aanmerking. Voorwaarde is dan wel dat zij onder het toezicht van het Rijk hebben gestaan. Kinderen die onder toezicht van een Gemeente hebben gestaan komen daarom niet in aanmerking voor het kinderpardon. Als reactie op deze ongelijkheid hadden op donderdagavond al 137 burgemeesters een petitie getekend waarin zij oproepen om ruimhartiger met het kinderpardon om te gaan.

De PvdA Kollumerland vindt het niet kunnen dat kinderen de dupe worden van deze weeffout en vind het een onwenselijk onderscheid. Zij heeft daarom aan burgemeester Bearn Bilker gevraagd of ook hij de petitie van burgemeesters heeft ondertekend of dat gaat doen. De burgervader van Kollumerland gaf daarop aan dat hij de petitie donderdag al had ondertekend. De Partij van de Arbeid is hier erg blij mee.

Overigens heeft ook de ledenraad van de Partij van de Arbeid donderdagavond ingestemd met een verruiming van het kinderpardon. Het partijbestuur van de sociaal-democraten staat hier volledig achter.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button