HoofdnieuwsRegionaal

Pvda Kollumland c.a.: Hard werken loont, ook in de politiek

KOLLUM – In Noordoost Friesland heeft de PvdA in de gemeenten Ferwerderadiel, Dantumadeel en Dongeradeel stemmen en zetels verloren, maar in Kollumerland is de PvdA gegroeid met 3% van de stemmen. Helaas heeft dit niet geresulteerd in een extra zetel. Naar mijn mening komt deze stijging door een hele goede campagne, onder leiding van Marco Keizer en zijn team. Vanaf 25 januari, na de bijeenkomst met Hans Spekman en Lutz Jacobi, zijn we keihard aan het werk gegaan. Marco had een campagneplan geschreven en dit heeft heel goed gewerkt.

Zo hebben we vanaf 1 februari iedere zaterdag een dorp in de gemeente bezocht, om met de inwoners in gesprek te gaan. We zijn in totaal langs ten minste 80% van de huizen in de gemeente gegaan. Natuurlijk werd daarbij de symbolische roos overhandigd, alsmede onze flyer met standpunten. Maar we gingen vooral ook in gesprek en pas dan hoor je wat er leeft in de straat en in het dorp. De opkomst in onze gemeente was hoger dan vier jaar geleden. Ik weet zeker dat dit mede door ons tot stand is gebracht, immers wij riepen de mensen op om te gaan stemmen. Natuurlijk hadden we last van de landelijke politiek, maar wij hebben iedere keer weer geprobeerd om de gemeentelijke politiek uit te leggen. Betaalbaar en duurzaam wonen in onze gemeente, watersportdorp Kollum, MFA Kollum met de nieuwbouw van twee middelbare en twee basisscholen, de problemen rondom het zwembad ‘it Paradyske’ en de leefbaarheid in onze dorpen.

Naast het canvassen, hebben wij geflyerd, de plaatselijk belang vergaderingen bezocht, wekelijks redactionele stukken geplaatst bij diverse media, radio en tv optredens gehouden, gesprekken gevoerd op straat met inwoners, vragen beantwoord via de sociale media, verkiezingsbijeenkomsten bezocht en mee gediscussieerd, samengewerkt met de afdeling Leeuwarden inzake campagnemateriaal, samengewerkt met de andere PvdA-afdelingen in Noordoost Friesland inzake de advertering, jeugdigen erbij betrokken en ze vooral ook verantwoordelijkheid gegeven, gratis lidmaatschapskaarten uitgedeeld, handgeschreven enveloppen met onze flyer bezorgd en verstuurd aan familie, vrienden en kennissen en natuurlijk onze Facebook- en Twitterpagina en website actueel gehouden en gereageerd op vragen en opmerkingen. Kortom wij hebben er alles aangedaan meer stemmen te krijgen en dat is gelukt in Kollumerland. Bovendien hebben we hierdoor een ledenstijging van ongeveer 10% gerealiseerd. Hard werken loont dus wel degelijk. Wij zijn de Partij van de Arbeid en daar zijn we trots op. We zullen met zijn allen in Noordoost Friesland de schouders er onder moeten zetten voor de komende vier jaar. Daarom zullen de afdelingen meer moeten samenwerken en de afdelingen nog actiever moeten worden binnen de dorpen. Op dit moment hebben wij last van de landelijke politiek, maar wij nemen wel de verantwoordelijkheid om mee te regeren. We zijn een sociale partij, maar persoonlijk hoop ik dat de PvdA meer naar zijn leden gaat luisteren en dit vooral ook meer naar buiten toe laat blijken.

 

Sjoerd Keizer

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button