HoofdnieuwsRegionaal

PvdA maakt zich zorgen over verdwijning van brievenbussen

KOLLUM – Een jaar geleden was er al sprake van het verminderen van de brievenbussen van PostNL. Onze fractie heeft het college toen opgeroepen en brief te schrijven aan de directie van PostNL om hier zeer zorgvuldig mee om te gaan.

Van de 19000 brievenbussen verdwijnen er meer dan 10000 en blijven er 8700 over, die geplaatst worden op centrale plekken. PostNL wil zo geld uitsparen, ook al omdat er steeds minder mensen een brief sturen.

De PvdA is erg bang dat met name oudere mensen hier de dupe van worden. Ook mensen die niet erg mobiel zijn krijgen een probleem. Je persoonlijke post geef je niet zomaar aan iedereen mee, maar die wil je zelf in de brievenbus doen. Met name in de kleinere dorpen in onze regio, is het van essentieel belang de brievenbussen te behouden. Niet iedereen is in staat om zijn of haar brieven ergens anders te posten dan in hun eigen dorp.

Tegenwoordig heeft ieder dorp wel een postbezorger, die de brievenbussen wel kan legen. Zij moeten de post die bezorgd moet worden ook bij een centraal punt ophalen. Dan kunnen zij de post uit de plaatselijke brievenbussen toch ook meenemen voor sortering. Misschien niet iedere dag, maar tenminste 3 keer per week.

Wij zijn tegen een versobering van deze dienstverlening en vrezen dat in de toekomst zelfs de post niet meer wordt bezorgd, maar dat dit opgehaald moet worden op een centraal punt in de grotere dorpen.

De diverse dorpsbelangen moeten in onze regio in actie komen om te voorkomen dat er straks geen enkele brievenbus meer overblijft, in met name de kleinere dorpen.

 

Sjoerd Keizer

Fractievoorzitter PvdA Kollumerland c.a.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button