HoofdnieuwsRegionaal

PvdA Noardeast-Fryslân onaangenaam verrast op het vertrek van mevrouw Klinkenberg uit de fractie

KOLLUM – De fractie en het bestuur van de PvdA Noardeast-Fryslân zijn onaangenaam verrast door het besluit van mevrouw Klinkenberg om niet alleen de fractie te verlaten, maar om daarbij ook haar zetel niet terug te geven aan de partij die zij in de raad vertegenwoordigde.

Het was het bestuur bekend dat de beide fractieleden een verschillende kijk hadden op de manier van oppositievoeren. Feitelijk een manier van kritisch, maar wel constructief volgen van het door de coalitie gevolgde beleid zoals fractievoorzitter Gryte Schaafstal steeds heeft gedaan. Dit tegenover het puur bekritiseren van door de coalitie gevoerd beleid, zoals mevrouw Klinkenberg voorstaat.

Helaas heeft die tegenstelling ertoe geleid dat er binnen de fractie bijna vanaf het begin strijd is geleverd. Terwijl die strijd, op een constructieve manier, met de andere fracties in de raad zouden moeten worden gevoerd.Helaas heeft dit nu voor de tweede maal geleid tot het vertrekken van een namens de PvdA gekozen volksvertegenwoordiger. En ook voor de tweede maal neemt het verrekkende raadslid de ingenomen zetel mee.

Des te wranger omdat de nu vertrekkende vertegenwoordiger bijzonder fel van leer trok tegen de heer Merkus toen die vertrok. Om dan nu toch zijn voorbeeld te volgen. En ook omdat de heer Merkus o.a. vertrok vanwege de manier van oppositie voeren door mevrouw Klinkenberg. Een manier van oppositie voeren die binnen de huidige (steun)fractie en het bestuur niet de steun kreeg die mevrouw Klinkenberg wenste.

Bestuur en fractie zijn onverkort van mening dat er inzet nodig is voor de mensen in onze samenleving die het minder goed hebben en alle mogelijke moeite moeten doen om de touwtjes aan elkaar te knopen. Voor die verantwoordelijkheid zullen wij nooit weglopen.

Die zullen wij op constructieve manier blijven behartigen. Precies zoals onze fractievoorzitter Gryte Schaafstal dat dit hele jaar al heeft gedaan.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button