HoofdnieuwsRegionaal

Pvda Noordoost Fryslan kijkt tevreden terug op politieke avond

BUITENPOST – De Partij van de Arbeid in Noordoost Friesland kijkt met tevredenheid terug op de geslaagde politieke avond in The Point in Buitenpost. Deze avond is in het kader van de komende Staten- en Waterschapsverkiezingen georganiseerd door de afdelingen van de PvdA in Achtkarspelen, Dantumadiel en Kollumerland. Lijsttrekkers Jannewietske de Vries en Henni van Asten mochten de avond aftrappen, waarbij de ambitie en openheid er van af spatte.

De ambitieuze doelstellingen PvdA Fryslân zijn niet uit de lucht gegrepen. De afgelopen vier jaar heeft zij immers, onder leiding van Jannewietske, ook al het initiatief genomen en een zeer belangrijk en doorslaggevend aandeel gehad in het behalen van prachtige resultaten voor Fryslân. Denk daarbij aan de komst van de Culturele Hoofdstad 2018 naar Fryslân, het na 200 jaar terughalen van universitair onderwijs naar de provincie, het project ‘Wurkje foar Fryslân’ en het opzetten van bedrijfsscholen.

Nu wil de PvdA Fryslân door en vooruit. Jannewietske de Vries gaf aan dat doelstellingen zijn om de komende vier jaar alle sociale huurwoningen energiezuinig te maken, de provincie er voor moet zorgen dat er geen ontslagen in de zorg vallen als gevolg van de decentralisaties en er optimaal wordt ingezet op het behoud van banen, bijvoorbeeld door ondernemers te ondersteunen bij het goed overdragen van hun bedrijf. Henni van Asten is lijsttrekker voor de Waterschapsverkiezingen. Op dat punt zet PvdA Fryslân vooral in op eerlijke lastenverdeling. Dit houdt niet alleen in dat de sterkste schouders de zwaarste waterschapslasten dragen, maar vooral ook de vervuiler betaalt. Daarnaast wil PvdA Fryslân investeren in technieken om water goedkoper te kunnen zuiveren.

Na de pauze gingen de huidige Statenleden Remco van Maurik en Douwe Hoogland onder leiding van Siepie Hylkema met vertegenwoordigers van Damstra Installatietechniek, NEF en het Lauwers College in discussie. Daarbij draaide het om de thema’s werkgelegenheid en onderwijs en vooral de koppeling tussen deze twee. PvdA Fryslân zoekt deze koppeling nadrukkelijk. Ze wil dit, om te beginnen, toepassen in Kollum en ook Dokkum. Het tweede discussieblok zag op de thema’s natuur, recreatie en toerisme in Noordoost Friesland. Dezelfde Statenleden gingen, onder leiding van kandidaat-Statenlid Marco Keizer, op deze thema’s in gesprek met vertegenwoordigers van de Stichting Regiomarketing en Toerisme (RMT), camping It Dreamlân en Noardlike Fryske Wâlden. PvdA Fryslân wil dat het recreatie en toerisme in 2030 één van de belangrijkste bronnen van welvaart en welzijn is in Fryslân.

Op basis van de successen van de afgelopen vier jaar en het ambitieuze, frisse en open verkiezingsprogramma gaat PvdA Fryslân vol vertrouwen verder met de campagne. Net als tijdens de rest van het jaar zullen zij ook binnenkort onder andere weer geregeld van deur tot deur gaan in Noordoost Friesland.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button