HoofdnieuwsRegionaal

Pvda op werkbezoek in de gemeente Kollumerland

KOLLUM – Op vrijdag 21 november waren in het kader van ‘PvdA foar Fryslân’ al geledingen van de Friese PvdA  op bezoek in Kollumerland. Daar bezochten zij het Lauwers College, Piter Jelles, de PTH Groep en RTV NOF en het Gemeentehuis van Kollumerland.

De PvdA Fryslân brengt maandelijks een bezoek aan een gemeente. Daarbij verzorgt de lokale afdeling het programma. Onder andere op deze manier kunnen de volksvertegenwoordigers kennis maken met de lokale bedrijven en organisaties die zij mede ook vertegenwoordigen. Bij het bezoek aan Kollumerland waren Janny Vlietstra (Eerste Kamerlid), Jacques Monasch en Lutz Jacobi (Tweede Kamerleden), Jannewietske de Vries en Hans Konst (Gedeputeerden Fryslân), meerdere PvdA Statenleden, wethouder Paul Maasbommel en Sjoerd Keizer en Jikke Cuperus van de fractie van PvdA Kollumerland aanwezig. Het bezoek aan het Lauwers College en het Piter Jelles stond in het teken van de realisatie van het nieuwe MFA in Kollum, waar beide scholen deel van uit maken. Ook schoolbestuurders Hans Jansen (Lauwers College) en Wiebe Wieling (Piter Jelles) waren hierbij aanwezig. Zij gaven aan tegen welke praktische problemen beide scholengemeenschappen aanlopen en gingen in discussie met de aanwezigen. Na afloop zijn de politici rond geleidt in het Lauwers College en het Piter Jelles en hebben zij de leslokalen kunnen bekijken.

 

De nieuwbouw van de scholen is voor de Partij van de Arbeid ontzettend belangrijk. Hierdoor zal het voortgezet onderwijs in de regio Noordoost Friesland gewaarborgd blijven, wat naast het onderwijs ook de lokale economie en de veiligheid van de leerlingen ten goede zal komen. In de sessie op het Lauwers College ontstond tussen de aanwezigen zelfs spontaan een nieuwe naam voor het MFA: ‘Campus Kollum’.

Na het bezoek aan de scholen werd de groep hartelijk ontvangen in het ‘inspiratiecentrum’ van de PTH Groep in Kollumerzwaag. Hier vertelden eigenaars Willem Kooistra en Wijnand Fijnvandraat met passie over dit innovatieve en ondernemende landelijk opererende bedrijf. Zij lieten de Friese PvdA’ers onder andere kennis maken met de nieuwste technologie op het gebied van schoolborden. Ook presenteerden zij de nieuwe filmstudio van RTV NOF, waar bijvoorbeeld het succesvolle Sinterklaasjournaal wordt opgenomen.

 

Na afloop sloot burgemeester Bearn Bilker, samen met de rest van het college, de middag af op het Gemeentehuis van Kollumerland. De PvdA Kollumerland is erg tevreden over het bezoek van ‘PvdA foar Fryslân’ en blij met de mooie samenwerkingen tussen enerzijds Lauwers College en Piter Jelles en anderzijds de PTH Groep en RTV NOF. De bezoekers hebben kunnen zien dat Kollumerland trots mag zijn op haar onderwijs en haar bedrijvigheid.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button