HoofdnieuwsRegionaalSport

PWC in actie op supersprint in zwembad De Frosk

DE WESTEREEN –  Eén van de laatste zwemwedstrijden van het seizoen 2014-2015 was ook deze keer de supersprint. Deze door zwemclub ZPD georganiseerde wedstrijd kent enkele 25-meternummers. Afhankelijk van de leeftijd worden schoolslag, rugslag, vrije slag en eventueel vlinderslag gezwommen. PWC, Buitenpost, Kollum en omstreken, trok ten strijde met 20 zwemmers en zwemsters. Totaal werd er 77 keer individueel gestart. Dit leverde 55 persoonlijke en 8 jaargangrecords op.

De uitlagen individueel per slag/leeftijd:

Roan Altena, 1e op de schoolslag, Herman Buist, 3e op zowel, school-, rug-, vlinderslag  en vrije slag, Ellen Jager net als Herman Buist 1e op alle 4 onderdelen, Merlijn Jorritsma, 3e op vrije slag en rugslag en 2e op de schoolslag, Ruben Kommerie, 1e op alle 4 zwemslagen, Kyra Kootstra, 3e op de vrije slag, Laura Marinus, 2e op de vrije slag en rugslag en 3e op de school- en vlinderslag, Frauke Peterson, 3e op vrije slag, rugslag en schoolslag en 2e op de vrije slag, Lisanne Postma, 3e op vrije slag, rug- en schoolslag, en 2e op de vlinderslag, Nadine Prins, 1e op alle onderdelen, Albert Veenstra, 3e op de vrije slag, Axel Jorn Veenstra, 1e op vrije slag, en rug- en vlinderslag, Naenke Brecht Veenstra, 1e op vrije slag, en rug- en schoolslag, Allysha van der Veer, 3e op de vrije slag en rugslag, 1e op de schoolslag en 2e op de vlinderslag, Bouke van der Zaag, 3e op de 25 vrij en Hidde Zondervan 3e op de vrije slag en rug- en vlinderslag.

Naast individueel succes waren er ook prijzen voor de totaaltijd van de opgetelde tijden van de 3 of 4 gezwommen afstanden. Ook hier PWC-succes. Naenke Brecht Veenstra werd 1e in de categorie meisjes minioren 1, broer Axel Jorn werd eveneens 1e , dit in de groep jongens minioren 4, Ruben Kommerie pakte het goud in de afdeling jongens minioren 5, Allysha van der Veer ontmoette clubgenote Laura Marinus in de categorie meisjes minioren 3. Allysha werd 1e, Laura pakte de 3e plaats. Frauke Peterson scoorde een 3e plaats bij de dames jeugd 1, Nadine Prins en Lisanne Postma werden 1e en 3e in de groep dames jeugd 2, Ellen Jager won in de groep dames senioren 1, Hidde Zondervan pakte het brons bij de jongens junioren 2 en voor Herman Buist was er eveneens brons, dit in de categorie heren jeugd 1.

 

Foto  Hester Ludema.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button