HoofdnieuwsRegionaalSport

PWC succesvol op eigen Amficup zwemwedstrijd

BUITENPOST – Zaterdagmiddag werd in sportfondsenbad “De Kûpe” weer de traditionele Amficup-wedstrijd verzwommen. Deze door zwemclub PWC georganiseerde en jaarlijks terugkerende happening is een medaillewedstrijd waarin met name de jongere zwemmers zich mogen etaleren. Daarnaast wordt er na alle programma’s een totaalklassement opgemaakt waarna de beste de wisselbeker mee naar huis mag nemen. De deelnemende clubs waren dit jaar ZPD, Avéna, Wetterwille, De Granaet en uiteraard thuisclub PWC.

Onder de circa 125 zwemmers en zwemsters stonden 20 leden van de Buitenposter club op de startblokken. Voor het thuispubliek werd een geweldige wedstrijd gezwommen. Naast 17 persoonlijke records, in 39 starts, werd er na afloop 15 maal gejuicht voor het in ontvangst nemen van een medaille.

De volgende “wetterrotten” werden naar het ereschavot geroepen: Hessel Bierma, zilver op de 50 meter vrij en 50 meter wissel, Janneke Bierma, brons op de 50 meter school, Lisanne Broersma, brons op de 25 meter vrij en de 25 meter school, Herman Buist, goud op de 50 meter rug, Roelie Klaver, brons op de 50 meter vrij, Daisy Langenberg, brons op de 50 meter vrij, Lisanne Postma, zilver op de 50 meter vrij, Marijke Postma, goud op de 50 meter vrij, Nadine Prins, zilver op de 50 meter rug, Axel Jorn Veenstra, goud op 25 meter vrij en de  25 meter school en Hidde Zondervan, brons op de 50 meter vrij. Naast de genoemde individuele successen scoorde het kwartet Allysha van der Veer, Hidde Zondervan, Nadine Prins en Herman Buist brons op de estafette 4 x 50 meter vrij gemengd.

De wisselbeker, die een jaar lang had staan pronken in de vitrinekast van ZPD, werd dit jaar gewonnen door de zwemmers van Wetterwille uit Burgum.

Eindstand wisselbeker:
1 Wetterwille Burgum 70 punten
2 Avena Joure 64 punten
3 PWC Buitenpost 63 punten
4 De Granaet Dokkum 53 punten
5 ZPD de Westereen 50 punten

 

FOTO:

Achter : Nadine Prins, Lisanne Postma, Roelie Klaver, Janneke Bierma, Marijke Postma en Herman Buist.

Voor:  Hessel Bierma, Lisanne Broersma, Allysha van der Veer en Axel Jorn Veenstra.

Niet op de foto: Daisy Langenberg en Hidde Zondervan.

Foto: J. Ludema

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button