HoofdnieuwsRegionaalSport

PWC zwemt Fryselcup deel 2 in eigen bad

BUITENPOST – Zaterdagmiddag werd in sportfondsenbad “De Kûpe” de 2e wedstrijd verzwommen voor de Fryselcup. Deze speciaal voor beginnende talenten georganiseerde wedstrijdserie bestaat uit vijf ronden. Deelnemende clubs zijn naast PWC Neptunia ’24 uit Sneek, Avena Joure, De Vikings Harlingen en SG Bolsward-Workum. In thuisbad De Kûpe kwam PWC in actie met 18 deelnemers.

Zij zorgden voor 35 individueel geklokte starts. Maar liefst 21 maal kreeg een zwemmer of zwemster van de thuisclub het predicaat persoonlijk record (PR) achter zijn of haar naam. Negen maal was dit geval omdat de deelnemers voor de eerste keer een bepaalde afstand en slag zwommen. Hoewel er geen medailles zijn te winnen is behalen van een top drie klassering het noemen meer dan waard. De debutanten Femke Bijlstra en Cédric van der Veen scoorden direct een podiumstek. Beide werden ze 3e, Femke op de 25 meter school, Cédric op de 50 meter school. Lisanne Broersma pakte tweemaal de top drie; 1e op de 25 vrij en 3e op de 25 meter school.

Grytsje Kazimier werd 3e op de 100 meter school, Ruben Kommerie 2e op de 25 vrij, Frauke Peterson 3e op de 50 vlinder en Nadine Prins werd tweemaal 3e; op zowel de 100 vrij als de 50 vlinder  scoorde zij het ‘brons”. Naast de individuele starts waren er ook twee programmanummers estafette. De 4 x 50 vrij gemengd bestaande uit Janneke de Vries, Hidde Zondervan, Nadine Prins en Albert Veenstra pakten de 3e plaats, het team 4 x 25 vrij gemengd met als deelnemers Lisanne Broersma, Ruben Kommerie, Femke Wedzinga en Axel Jorn Veenstra eindgde op een keurige 2e plaats.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button