HoofdnieuwsRegionaal

Raadkamerzitting zaak Vaatstra

LEEUWARDEN-  Jasper  S. de verdachte uit Oudwoude  in de zaak Vaatstra moet op 5 december om 13:30 uur voor de raadkamer in Leeuwarden verschijnen, dan word beslist of de verdachte langer vast blijft zitten. De raadkamer, bestaande uit drie rechters, beslist op dit moment alleen nog over de verlenging van de voorlopige hechtenis. Het gaat hier niet om een inhoudelijke behandeling en daarom is de zitting niet openbaar.

 

Om tot een beslissing te komen kijkt de raadkamer naar de ernst van het strafbare feit waarvan de verdachte wordt verdacht. Daarnaast moeten er gronden zijn voor verlenging van de voorlopige hechtenis. Bijvoorbeeld: het gaat om een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf van maximaal 12 jaar of meer staat.

Na maximaal 90 dagen moet de zaak op zitting worden behandeld. Dat hoeft nog geen inhoudelijke behandeling te zijn. Vaak zijn er eerst een of meer pro-formazittingen waarin onderzoekswensen van de officier en/of de advocaat worden besproken en de zaak wordt aangehouden. Hiermee wordt de voorlopige hechtenis automatisch verlengd.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button