HoofdnieuwsRegionaal

Reconstructie N355 Twijzel in volle gang

TWIJZEL –  Er wordt deze zomer hard gewerkt aan de reconstructie van de N355 tussen Buitenpost en de  rotonde Kootstermolen. Vanaf  21 juli tot 1 september is de provinciale weg (N355) afgesloten voor het verkeer. De N355 wordt opnieuw ingericht en de parallelwegen, fietspaden en bermen krijgen een grondige opknapbeurt. Hiermee wordt de verkeersveiligheid op de weg en de leefbaarheid in de omgeving verbetert.

Waar velen op dit moment genieten van hun vakantie wordt hier gewoon doorgewerkt. Vanaf de rotonde Buitenpost richting Twijzel is inmiddels de weg voorzien van een nieuwe asfaltlaag en binnenkort wordt het wegdek voorzien van belijning. In de dorpskern van Twijzel is men druk bezig met werkzaamheden aan de betonranden die naast het wegdek komen. Het ligt in de bedoeling om vanaf 1 september de hoofdrijbaan weer open te hebben voor alle verkeer.

 

Omleiding:

Doorgaand verkeer tussen Leeuwarden en Groningen kan tijdens de wegwerkzaamheden géén gebruikmaken van de N355. Weggebruikers krijgen het nadrukkelijke advies om via de N356 (Burgum), de N31 (Wâldwei), de A7, de N358 (Surhuisterveen) en de N388 (Grijpskerk) te rijden.

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button