HoofdnieuwsRegionaal

Record aantal deelnemers op ”Jumbo Drakenbootfestival” Kollum

KOLLUM – Aanstaande zaterdag 18 juni wordt voor de vierde keer het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace in Kollum georganiseerd. 450 deelnemers verdeeld over 26 teams doen aan het spektakel mee. De drakenbootraces worden gehouden in het Kollumer Kanaal, tussen de Molenhoek en de Hessebrug. Naast de wedstrijden op het water is er nog veel meer te beleven in Kollum. De Jumbo uit Kollum is de hoofdsponsor van dit fantastische evenement en is ook dit jaar onlosmakelijk verbonden met het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace.

De festiviteiten starten zaterdag 18 juni om 09.00 uur met een grote braderie en kindermarkt op de Voorstraat vanaf Breede Reed tot aan de Hessebrug. De opening van het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace vindt plaatst op het Kollumerkanaal bij de Hessebrug tussen 11.00 tot 12.00 uur met medewerking van muziekvereniging Tida Kira uit Munnekezijl en jeugddrumband Markos uit Burgum. Om 12.00 uur geeft Tweede Kamerlid Lutz Jacobi het startsein voor de Jumbo drakenbootfestival. Bij de feesttent kunnen kinderen gaan bungee-jumpen. Verder is er live muziek van de De Utlopers uit Sneek. Ook dit jaar doet commentator Klaas Jansma live verslag van de drakenbootrace. ’s Avonds treedt de band Jukebox op in de feesttent. De entree is geheel gratis.

In 2015 ging in een spannende strijd ruim 400 deelnemers verdeeld over 24 teams met elkaar de strijd aan. In een spannende finale ging Plaatselijk Belang Munnekezijl met de wisselbeker en 500,- euro aan prijzengeld naar huis. Dit jaar verschijnen er een record aantal van maar liefst 26 teams aan de start welke allen in een sportieve strijd meedingen naar de eretitel. Welk team neemt dit jaar de wisselbeker mee naar huis? Het wordt een heel spektakel, dat is nu al wel duidelijk.

Drakenboten zijn maar liefst 12,5 meter lang en ruim een meter breed. Voorop de boot staat een stoeltje met een grote trom voor de trommelaar. Een drakenbootteam bestaat uit 16 peddelaars en een trommelaar. Het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace en het Drakenbootfestival worden georganiseerd door Plaatselijk Belang Kollum, Stichting Activiteiten Platform Kollum (APK), Ondernemersvereniging HIM en de gemeente Kollumerland c.a.

Meer informatie op www.drakenbootfestivalkollum.nl

Archief foto’s Nieuwsuitkollum

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button