HoofdnieuwsRegionaal

Recreatieve voorzieningen De Swadde Twijzelerheide in gebruik genomen

TWIJZELERHEIDE – De recreatieve voorzieningen langs De Swadde in Twijzelerheide zijn op vrijdag 14 maart officieel in gebruik genomen. Wethouders Jan Lammers en Marten Van der Veen van de gemeente Achtkarspelen deden dit samen met Harry Sieswerda en Richard Flokstra van Plaatselijk Belang Twijzelerheide. “Met het realiseren van deze voorzieningen is De Swadde een prachtig gebied geworden om te recreëren”, aldus Jan Lammers.

Na het baggeren van De Swadde eind 2012, heeft de gemeente samen met Plaatselijk Belang Twijzelerheide een plan uitgewerkt voor recreatieve voorzieningen langs de oever. Recreanten kunnen gebruik maken van een aanlegsteiger, vissteigers en een vissteiger voor minder validen. Bij de aangrenzende poel is een schelpenpad aangelegd, zijn vissteigers gerealiseerd en is een uitkijktoren gebouwd.

Het project is mede mogelijk gemaakt door de familie Talma uit Twijzelerheide die de poel openbaar toegankelijk heeft gesteld. Loon-, grondverzet-, en transportbedrijf Luimstra te Surhuisterveen heeft het project samen met medewerkers van de gemeente gerealiseerd. De financiering van het project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Fryslân en Sportvisserij Fryslân.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button