HoofdnieuwsRegionaal

‘Red De Sionsberg’ stuurt nogmaals een brief naar De Friesland-Achmea

DOKKUM – “Red De Sionsberg” heeft nogmaals een zeer dringend beroep op zorgverzekeraar De Friesland-Achmea, de inspectie IGZ en het bestuur van De Sionsberg gedaan. Zowel aan Mw Monissen van De Friesland Achmea als aan bestuurder J.Wagenaar van De Sionsberg als ook aan de inspectie, zijn brieven gestuurd waarin een oproep wordt gedaan om het plan van de geboortezorg, dat in mei opgesteld is door het bestuur van De Sionsberg te accepteren en de onnodige sluiting van de geboortezorg in De Sionsberg niet door te laten gaan.

De kwaliteit van de geboortezorg en de kinderverpleegafdeling kan met dit plan ook in de toekomst gegarandeerd worden, bovendien ziet dat plan er financiëel gunstig uit. Tot nu toe heeft De Friesland-Achmea om onduidelijke redenen geweigerd dit plan, dat van groot belang is voor goede en veilige zorg voor barende moeders, voor veilige zorg dichtbij voor onze kinderen en voor het voortbestaan van De Sionsberg, te bekijken!

Dit tot ongenoegen van de actiegroep, de verloskundigen en het verplegend personeel van De Sionsberg. De actiegroep “Red De Sionsberg” heeft goede hoop dat het feitenonderzoek zoals dit nu door de gemeente Dongeradeel wordt uitgevoerd en waarvan de uitslag op 1 september bekend wordt, een gunstige wending op zal leveren voor de geboortezorg en de kinderverpleegafdeling in De Sionsberg en dat De Friesland-Achmea alsnog akkoord zal gaan met het door De Sionsberg voorgestelde plan. De actiegroep acht de kans groot dat vele verzekerden zich zullen afkeren van De Friesland-Achmea indien verdere afbraak van De Sionsberg plaatsvindt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button