HoofdnieuwsRegionaal

Reddingboot haalt vijftien opvarenden van rubberboten op de Noordzee

SCHIERMONNIKOOG – De reddingboot van Schiermonnikoog, de ‘Koning Willem I’ heeft nabij het Huibertsgat te noordoosten van Schiermonnikoog vijftien opvarenden van twee RIB’s (snelle rubberboten met een polyester bodem) gehaald en naar de haven van Lauwersoog gebracht.

De beide rubberboten waren met vijftien passagiers onderweg van de Eemshaven naar het waddeneiland Schiermonnikoog, toen ten noordoosten van Schiermonnikoog nabij het Huibertsgat aan de ingang van de Eems één de boten motorpech kreeg. Vrij snel gevolgd door motorpech voor de andere boot. De hulp van een reddingboot werd ingeroepen. Vooral ook omdat door het toch gure weer met een krachtige wind een aantal opvarenden het erg koud kregen. De ‘Koning Willem I’ voer rond vijf uur ‘s middags uit om assistentie te verlenen. Ook de ‘Annie Jacoba Visser’ van Lauwersoog werd gealarmeerd.

Bij de rubberboten, genaamd ‘Oostereind’ en ‘Soesterberg’, aangekomen bleken een tweetal opvarenden dusdanig onderkoeld dat medische hulp nodig was. De ‘Koning Willem I’ nam de vijftien opvarenden aan boord en bracht hen naar Lauwersoog waar ambulances gereed stonden. De overige opvarenden konden na een warm hapje weer huiswaarts keren. De ‘Annie Jacoba Visser’ heeft de twee onfortuinlijke rubberboten begeleid naar de thuishaven.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button