HoofdnieuwsRegionaal

Regio Kollum start met dansen voor mensen met longklachten

KOLLUM – Kollum is een van de drie Friese plaatsen waar vrijdag 12 mei danslessen voor mensen met longklachten starten. “Dansen zorgt voor ontspanning en geluk. Je voelt je beter en fitter als je danst”, zegt dansdocent Trijntje de Vries. “En dat geldt zeker ook voor mensen met ernstige longproblematiek als COPD, astma en ILD. Je hoeft niet bang te zijn dat je het niet volhoudt, want iedereen kan meedoen.”

In het pand van Fysiotherapie Kollum-Grijpskerk (adres: De Anjen 2 in Kollum) worden 10 danslessen gegeven. De lessen zijn wekelijks op vrijdagmorgen (van 09.30 tot 10.30 uur). Aansluitend is op dezelfde locatie een uur dansles voor mensen met de ziekte van Parkinson en/of niet-aangeboren hersenletsel. Je hoeft niet te kunnen dansen om mee te doen.

En je mag iemand meenemen: een mantelzorger, een vriend, een familielid. Voor of na de les wordt samen koffie en thee gedronken. Een les kost 4,50 euro, 10 lessen kosten 45 euro. Je betaalt dus niet extra voor het koffie- en theemoment.

Aanmelden voor een gratis proefles kan op www.dansoprecept.nl of via e-mail naar [email protected]. Bellen kan ook. Het nummer van de Dans-Op-Receptlijn is: 06-25 19 00 35.

Extra informatie

De danslessen worden gegeven door een docent van Dans op Recept, een stichting die dans inzet om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Opgeleide professionele docenten geven les aan mensen met de ziekte van Parkinson, niet-aangeboren hersenletsel en pijnklachten. De Danslabs zijn een gezamenlijk initiatief van Dans op Recept en NLF Netwerk longfysiotherapie Friesland.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button