Sport

Release scoort promoties en vele medailles in Heerenveen

HEERENVEEN – Na een korte autorit arriveert majorette/twirl vereniging Release Dokkum in Heerenveen om daar deel te nemen aan het NBTA concours met 4 groepen en veel solisten.

Nancy Dootjes behaalde goud in de solo 1 baton junior intermediate, in de solo 2 baton junior  beginner wist Emmaly Bakker ook het goud binnen te halen.

Op  het onderdeel X-strut senior beginner was het zilver voor Fiona Dorenbos. Femke Hoekstra scoorde goud met de kidstwirl peewee, Femke Leistra werd vijfde.

In de juvenile klasse was het goud voor Gemima  Gruintjes, zilver voor Nienke van der Zee, en het brons werd  behaald door Celine van Kammen die voor de eerste keer mee deed aan dit onderdeel.

Naomi Gjaltema werd zesde en Myrthe van Genderen achtste. Op het onderdeel duo show twirl wisten Emmaly Bakker en Marije Kok goud te behalen.

In de duo dance twirl novice klasse eindigden Mara Faber en Neanka Heerma op een vierde plaats, in de preteen novice was het brons voor Thirza Helmus en Fenne Postma, ook was er brons voor Melissa Niesing en Anita v/d  West in de senior beginner.

Op  het onderdeel solo dance  twirl werd er een keurige derde plaats behaald door Jeska Leistra  in deJuvenile novice klasse, in de  preteen novice behaalde Lisa Ter Harkel een derde plek met wederom promotie naar de beginner klasse.

Kirsten Wiersma  werd vierde Marrit Terpstra werd dertiende. In de preteen beginner eindigde Janet Zuidema op een prima zesde plaats. In de junior intermediate was  het goud voor Nancy Dootjes die ook haar eerste plaatsings punten voor de voorondes  van het NK  binnen haalde.

In de senior beginner was het Chantal Roorda die met het  goud  ervan door ging en zich wist te plaatsen voor de voorrondes NK, Danique Visser behaalde een tiende plaats. Fiona Dorenbos werd vijfde in de senior intermediate klasse.

Op het onderdeel smal  team dance twirl senior beginner wist  het Showteam wederom promotie te behalen naar de intermediate klasse. Het A-team Release lag beslag op de zilveren beker.

Het debuterende C peloton in de large team juvenile wist met hun gevarieerde jungle show de eerste plaats te bemachtigen, net als het B peloton in de preteen  beginner klasse.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button