HoofdnieuwsRegionaal

Remco Hoogsteen (21) uit Kollum nieuwe toetsenist Vangrail

KOLLUM – Nadat Wiebe de Jong uit Joure na zeventien jaar besloot te stoppen met de band Vangrail, moest de band op zoek naar een nieuwe toetsenist. De zoektocht was van korte duur, want de naam Remco Hoogsteen was een die vele malen naar voren kwam.

Na zeventien jaar heeft Vangrail dan ook een nieuwe toetsenist: Remco Hoogsteen. De 21-jarige Kollumer rondde D’Drive af en studeert momenteel aan het conservatorium in Zwolle.

Wiebe de Jong heeft als toetsenist dik zeventien jaar alles gegeven, maar gaf begin dit jaar aan dat hij het niet meer op kon brengen om vast te zitten aan een bomvolle agenda. Dat voelde niet eerlijk naar de rest van de band toe en daarom heeft hij het besluit genomen te stoppen bij Vangrail. Wiebe zal altijd aan de zijlijn betrokken blijven, want als je zeventien jaar bij Vangrail hebt gespeeld, dan blijf je een Vangrailer.

De trotse opvolger
Als 9-jarig jochie kreeg Remco het keyboard van zijn net overleden opa. Op dat moment wist hij nog niet wat dat later teweeg zou brengen. Toen hij op zijn 15e de vaste toetsenist van de schoolband werd ging er een knop om. Nu een aantal jaren later studeert hij aan het conservatorium én treedt hij toe tot de band Vangrail.

Remco: “Ik ben ontzettend trots dat ik de opvolger van Wiebe ben en heb onwijs veel zin in de komende periode. Ik hoop dat we snel weer mogen spelen, want vooral naar de liveshows kijk ik ontzettend uit.” Lang getwijfeld heeft Remco niet: “De kans om toe te treden tot een band als deze krijg je niet vaak. Ik studeer aan het conservatorium omdat ik muzikant wil worden, dus deze kans kan en wil ik niet laten lopen.”

Dit kan u ook interesseren

Back to top button