Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Revitalisering De Swette van start

DAMWÂLD – De gemeente Dantumadiel is begonnen met het opknappen van bedrijventerrein De Swette in Feanwâlden. De wegen, inritten, het openbaar groen en de openbare verlichting worden aangepakt. Verder wordt een keerlus aangebracht aan de oostkant van het bedrijventerrein.

In de huidige situatie ondervinden de bewoners van de Swette af en toe hinder van vrachtverkeer vanaf het bedrijventerrein. Deels komt dit door het ontbreken van voldoende keermogelijkheden op het bedrijventerrein. Met de keerlus wil de gemeente het vrachtverkeer over de Swette doen afnemen.

Met de revitalisering komt de gemeente tegemoet aan de wensen van de ondernemers om de kwaliteit van het gebied te verhogen. Het plan is in samenspraak met de ondernemers ontwikkeld. De gehele revitalisering zal eind dit jaar afgerond zijn.

De revitalisering van De Swette is het eerste project wat gerealiseerd wordt onder ‘Feanwâlden Foarút. Feanwâlden Foarút is de verzamelnaam van de plannen in Feanwâlden. Zo zijn er naast dit plan ook plannen voor het stationsgebied, de Koemarkt en het MFC en zal een uitbreidingsplan (De Bosk) worden gerealiseerd.

Al deze plannen hebben als doel de leefbaarheid van het dorp te vergroten. De ontwikkelingen in Feanwâlden zijn te volgen op de facebookpagina www.facebook.com/feanwaldenfoarut

De revitalisering van De Swette is mede mogelijk gemaakt door de provincie Fryslân.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button