HoofdnieuwsRegionaalSport

Rianne van Wieren en Esmee Nauta sluiten voorseizoen succesvol af

KOLLUMERPOMP/BEDUM – Afgelopen zaterdag 28 juni was er een twirlwedstrijd in Bedum. Esmee Nauta en Rianne van Wieren van Twirlvereniging Vivre kwamen uit op verschillende onderdelen. De dames werden deze dag begeleid door ‘stand-in’ coach Amanda Werkman.

Rianne kwam uit op het onderdeel twirling 1 baton in de advance klasse. Ze liet een mooie routine zien op verplichte muziek en behaalde de gouden medaille met 79.8 punten. Een week eerder in Voorhout heeft ze met deze routine haar eerste plaatsingspunten voor de voorrondes van het NK Twirl behaald. De afgelopen periode heeft Rianne samen met trainer/coach Nicole Werkman hard gewerkt aan haar nieuwe 2-baton routine. Zaterdag ging ze voor de eerste keer de vloer op met deze show. Het resultaat mocht er zijn, ze behaalde gelijk promotie naar de intermediate klasse met 74.2 punten.

Esmee kwam ook uit op het onderdeel twirling 1 baton in de categorie intermediate, haar routine ging goed en aan het eind van de dag was de gouden medaille voor haar met 77.1 punten. Dit betekent voor Esmee dat ze naar de voorrondes van het NK Twirl mag met dit onderdeel. Esmee mocht later op de dag nogmaals een optreden laten zien aan de jury, ditmaal haar danceroutine.  Ze liet een mooie show zien aan de jury en deze beloonde haar show met de eerste prijs en 77.1 punten.

De dames lieten ook nog samen een show zien in de categorie duo twirling. Ook in deze categorie lieten ze de tegenstanders achter zich en ontvingen ze de gouden medaille met 72.6 punten. Dit was de laatste wedstrijd in het voorseizoen. In de vakantie gaan de trainingen gewoon door en gaan de meiden nog naar DC-dance Unlimited in Amsterdam, waar ze workshops dance en twirl gaan volgen van (inter)nationale docenten. De eerste wedstrijd in het naseizoen zal zijn op 7 september in Alkmaar.

 

Op de foto van links naar rechts: Nicole Werkman, Esmee Nauta, Rianne van Wieren en Amanda Werkman (Eigen foto).

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button