112HoofdnieuwsRegionaal

Rijbewijzen ingevorderd van hardrijders op Triemsterloane

KOLLUMERZWAAG – Door de politie zijn er woensdag meerdere rijbewijzen ingevorderd van hardrijders op de Triemsterloane in Kollumerzwaag.

“Ik soe dy ek mar even mjitte”, zei een inwoner van Kollumerzwaag woensdagavond langs de Triemsterloane in zijn woonplaats tegen een motoragent. Het felle gejank van een naderen de sportmotor deed vermoeden dat er behoorlijk hard werd gereden. De meting op de laser loog er ook niet om, met 136 km/u werd er flink harder gereden dan de toegestane 80 km/u. De motorrijder die het gas open trok, bleek een inwoner van Dronryp te zijn. Het betekende direct het einde van zijn motorrit, want het rijbewijs werd ingevorderd. De Kollumerzwager, die nog naast de motoragent stond, was 5 minuten eerder hetzelfde overkomen. Hij moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met zijn auto met 137 km/u door de straat jakkerde.

In de anderhalf uur dat er woensdagavond op snelheid werd gecontroleerd, werden er nog 4 automobilisten bekeurd. Twee inwoners van Kollumerzwaag, een inwoner van Westergeest en een inwoner van Twijzel reden respectievelijk 48, 25, 25 en 26 km/u te hard.

De Triemsterloane is binnen de gemeente Noardeast-Fryslân één van de meest risicovolle wegen en heeft zodoende de aandacht van de politie. Er vinden regelmatig ongelukken plaats en er komen meerdere meldingen binnen bij de politie over de hoge snelheid waarmee verkeer soms van en naar het dorp rijdt. Voorlopig zijn er in ieder geval twee hardrijders minder op de weg. Er is proces-verbaal opgemaakt en de officier van justitie bepaalt wanneer de bestuurders hun rijbewijs terugkrijgen.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button