Ropta Boys straft Offday Kollum af

KOLLUM – Op een prima te bespelen B veld (het A veld werd door de consul om 13.00 uur alsnog afgekeurd) wilde Kollum de goede lijn tegen Ropta Boys doorzetten. Na 90 minuten spelen was het de ploeg van trainer Yko de Boer die de thuisploeg met een gezonde strijdlust volledig had weggespeeld.

Met een straffe wind in de rug startte Kollum redelijk aan de wedstrijd, maar de wind speelde de thuisploeg niet mee. De balcontrole was niet zoals men had willen zien, dat er meer gewerkt moest worden dan de bal gecontroleerd rond te spelen lag Ropta Boys beter. Met enkele corners die niet gevaarlijk waren voor goalie Johannes de Groot was het Ropta Boys die de eerste goede mogelijkheden kregen en was het Andries Dijkstra die handelend moest optreden op inzetten van oa Rudi Torensma.

De verdiende openingstreffer was het gevolg van slordig verdedigen bij Kollum, op rechts kon Tjidger Braaksma ongehinderd de bal voorzetten naar de geheel vrijstaande Geert Linthof die met een geplaatst schot de score opende. Direct vanaf de aftrap leek Kollum wakker geschut gelijk te maken door een afstandsschot van Yannick Hoekstra, maar de Groot wist de inzet nog net tot corner te verwerken. Door een prima dosis inzet hield Ropta Boys zonder problemen stand en had de Groot op doel weinig te duchten van de anders trefzekere spitsen van Kollum. In de counters bleek Ropta Boys gevaarlijker te zijn leek het eerder 0-2 te worden dan dat de gelijkmaker er zou komen.

Wat er met de thuisploeg aan de hand was, was ook bij de eigen aanhang een raadsel. Het goede spel van de laatste weken was geheel verdwenen, de goede bedoelingen zullen er zeker wel zijn geweest, maar vandaag was zo een dag dat alles tegen zou zitten. Voor de staf zou de rust een welkome onderbreking zijn om de koppen weer de goede kant op te krijgen en alsnog als koploper de trouwe aanhang een goede tweede helft voor e schotelen. In de slotfase moest de ploeg echter nog een tweede doelpunt verwerken, geheel vrijstaand was het Tjidger Braaksma die met een schuiver in de verre hoek Dijkstra opnieuw wist te passeren.

Na de rust leek de Boer inderdaad zijn team op het goede spoor te hebben gekregen en was de eerste kans voor Marinus Hoekstra die geheel vrijstaand een prima voorzet van Joop Pynacker binnen kon koppen, echter met een beetje keepersgeluk wist de Groot de bal via de paal buiten zijn doel te werken. In de tegen aanval was het Ropta Boys die wel wist te scoren en de wedstrijd naar zich toe te trekken. De geheel vrijstaande Tjidger Braaksma kon bij de tweede paal een corner rustig binnen tikken. Nog geen twee minuten later lag de bal tegen het geknakte Kollum alweer in het doel en leek net als vorige week een dikke uitslag er aan te komen, echter nu in negatieve zin. Simon Dijkstra was het eindstation van een prima aanval.

In de tiende minuut kon Kollum eindelijk iets terug doen en leek er misschien nog iets moois aan te komen. Marinus Hoekstra stond op de juiste plaats om het schot van Randy van Malsen, die voor zijn voeten kwam achter de Groot te werken. Enkele minuten later kreeg de ploeg echter weer een tegenslag te verwerken, een overtreding van Randy van Malsen op de middenlijn was voor scheidsrechter Secer reden om van Malsen met rood van het veld te sturen. Met een man minder moest Kollum nu zien alsnog een resultaat te halen, maar de lange bal die telkens werd gespeeld was voor de verdediging van Ropta Boys geen probleem. Ook met drie verse krachten binnen de lijnen kon Kollum het spel niet naar de hand zetten. Via opnieuw een goed uitgespeelde counter tekende Simon Dijkstra voor de genade klap door 1-5 te scoren. Aan de kant trachtte de Boer zijn team positief naar voren te sturen, ook hier moeten jullie doorheen kon een ieder op het veld horen.

Zo een wedstrijd als vandaag kan natuurlijk er eens tussen zitten dat er echt niets lukt. Was het vorige week tegen Niekerk bijna alles wat op doel ging raak, de goede bedoelingen die er zeker waren kon men vandaag niet laten zien. Met nog een kwartier spelen wist Benjamin Zondervan in een scrimmage de 2-5 te scoren en met een man minder stuurde de Boer zijn team naar voren om misschien alsnog een resultaat te halen. Loerend op de counter was het echter de gasten die de betere kansen kregen, uiteindelijk was het invaller Hendrik Willem van der Vorst die nog éénmaal wist te scoren en de eindstand bepaalde op 2-6.

Verslag: André van der Meulen/ Foto’s: Bert Wijma