Sport

Rose Lea en Femke Postma behalen podiumplaats

HEERENVEEN – Zaterdag mocht wedstrijdgroep V het seizoen afsluiten met hun Fries Kampioenschap turnen  in Heerenveen. GVV was vertegenwoordigd met zes turnsters deze dag. Alleen Dian Smid was niet geplaatst vanwege een blessure. Pupil I D1 Naomi Jongeling en Jente Jongsma sloten hun seizoen af met respectievelijk een 7de  en 6de  plaats.

Prima scores voor beide meiden in deze nieuwe wedstrijdcategorie. Jente noteerde zelfs de 1ste  plaats op sprong. Bij de pupillen II D1 Lycke Kootstra wist zichzelf vol overtuiging naar de 5de  plaats te turnen. Lycke beheerst nog niet alle bonuselementen maar door haar strakke en technisch goed uitgevoerde basisbewegingen weet ze zich prima staande te houden op dit niveau.

Junioren E Hier wist Femke Postma een hele stabiele wedstrijd te turnen en werd vol overtuiging 2de. Net als haar clubgenootje wist Femke de beste sprong te noteren er werd hier 1ste.

Een treetje hoger bij de junioren D stond Aline Terpstra op vloer; vele toppers waren hier samen aan het turnen om de hoogste eer. Er mochten geen fouten worden gemaakt en ondanks een mooie wedstrijd liet Aline kleine steekjes liggen waardoor het podium aan haar voorbij ging maar met een 6de plaats heeft ze de wedstrijd goed volbracht.

Tot slot de Senioren C, het hoogste niveau van deze dag. Rose Lea had geen vlekkeloze voorbereiding; examen, vakantie en als klap op de vuurpijl nog even een blessure. Rose was het sterkst op brug en vloer (1ste)  en mocht bij de einduitslag het podium betreden om zilver in ontvangst te nemen. Een medaille waar Rose dan ook super trots op kan zijn.

Na de zomervakantie zullen deze turnsters en alle andere leden van GVV Feanwâlden gaan trainen in de permanent ingerichte trainingshal. De inrichting is in volle gang en meer informatie kunt u vinden op de website van http://www.gvvonline.nl/

 

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button