HoofdnieuwsRegionaal

Rotary Lauwersland bouwt Labyrint op De Kruidhof tijdens NL Doet

BUITENPOST – Afgelopen zaterdag 22 maart werkten meer dan 50 mensen vrijwillig mee tijdens NL Doet bij De Kruidhof en het IJstijdenmuseum in Buitenpost.  Twaalf  leden van Rotary Lauwersland bouwden  een Labyrint dat zichtbaar is vanuit de trein. Daarnaast werd er getuinierd, geschilderd en schoongemaakt, zodat de botanische tuin en het IJstijdenmuseum er weer piekfijn uit zien voor het nieuwe seizoen.

Onder deskundige leiding van directeur van De Kruidhof, Jan Willem Zwart gingen de leden van de Rotaryclub Lauwersland  op 22 maart de hele ochtend aan de slag met de bouw van een labyrint. Het labyrint staat voor de levensweg die men aflegt en de obstakels die je daarbij tegen kunt komen. Ook is er een mooie verbinding met het IJstijdenmuseum op het terrein van De Kruidhof, omdat er onder andere in Schotland en weden hele oude labyrinten zijn gevonden die waarschijnlijk nog dateren van voor de IJstijd.

Aan de hand een oud boek over labyrinten werd het labyrint gebouwd. Bezoekers kunnen hier een spirituele ervaring opdoen door een wandeling door het labyrint te maken en te verzinken in gedachten over hun levenspad.  De Kruidhof is weer open voor het publiek in het Museumweekend vanaf 5 april 2014. Jong en oud kunnen dan een wandeling door het labyrint uitproberen.

 

 

 

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button