Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

RTV NOF in race voor OLON Award

KOLLUM/DE WESTEREEN – Donderdag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep Awards 2014, de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen. Hierbij voor het derde jaar op rij ook Streekomroep RTV NOF, als enige lokale omroep uit Fryslân.  Er zijn 25 genomineerden in de categorieën: Radio, Televisie, Crossmediaal, Presentatietalent, Nieuws en Actualiteiten (met speciale aandacht voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014).

In totaal werden er 275 programma’s van 88 verschillende lokale omroepen ingezonden. De omroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland c.a.

kreeg een nominatie in de categorie: Crossmediaal voor het verslag van de intocht van Sinterklaas in Dokkum 2013. ‘Een enorme blijk van waardering voor alle tientallen vrijwilligers die mee hebben gedaan aan dit voor ons grote project, zegt Simon Talsma (voorzitter van RTV NOF).

De omroep neemt het op tegen 040 kiest van Studio 040 uit Eindhoven en Purmission van RTV Purmerend. De vakjury is zeer te spreken over de kwaliteit van de inzendingen. Met name in televisie is dit jaar veel geïnvesteerd door de lokale omroepen. De programma’s van kleinere lokale omroepen springen dit jaar in het oog. De jury waardeert het zeer dat ondanks beperkte middelen deze omroepen zich in originaliteit en creativiteit weten te onderscheiden.

 

Op vrijdag 6 juni 2014 worden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (31 mei t/m 6 juni 2014).

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button